Nyhed fra Dansk Atletik
Joel Frederik von d'Ahe vinder sølv efter den suveræne finne, Antti Sainio. (DECA Text&Bild)

NM-U20: Sølv & bronze på 2. dagen

Den danske medaljehøst endte med to guld, fire sølv og tre bronze. Nye på skamlen søndag var Joel Frederik von d'Ahe og - den store overraskelse - Pelle Armand Hulkvist. 

Efter syv medaljer lørdag var det kun Joel Frederik von d’Ahe og Pelle Armand Hulkvist, som på 2. dagen fik lov at træde op på præmieskamlen.

Førstnævnte - som først i år er rykket op i U20-klassen - mødte på 400 meter hæk Europas næst hurtigste U20-atlet i år, Antti Sainio (PR 49,91), og det gav en suveræn finsk sejr. Modvind på den første langside satte en dæmper på tiderne, men Joels tid på sølvpladsen - 53,97 – var faktisk den bedste i heatet målt forhold i til de respektive personlige rekorder. 

Mens der andre steder var kalkuleret med en medalje, måske to, sørgede Pelle Armand Hulkvist for en aldeles uventet bronze i højdespring. Den 17-årige Ballerup-atlet, der havde sin første officielle start for bare ni måneder siden, klarede alle højder i første forsøg til og med de nye personlige rekorder på 1.95 og 1.98. Den finske favorit med en PR på 2.12, Veikka Loikas, måtte her bruge to forsøg. Dermed førte den kun 174 cm høje atlet konkurrencen. Efter at have været uhyre tæt på at klare 2.01 måtte han dog se sig skubbet ned til bronze. Men sikke en landsholdsdebut for Pelle, der blot var en af mange debutanter.

Pelle Armand Hulkvist. (Marta Siljudóttir)

På mændenes afsluttende 4x400 meter var det danske hold i lang tid med i den spændende medaljekamp, men måtte til sidst tage til takke med 4. pladsen i 3:18,48. En placering, der som ventet også var tilfældet i de to holdkonkurrencer. Her genvandt de finske herrer titlen, men gjorde det med større margin, end tilfældet var i fjor. Sveriges kvinder fik til gengæld lov at beholde titlen, men denne gang var det så knebent, som det kunne tænkes: Bare et halvt point skilte de to nationer.    

Camilla Urup Colstrup var med 49.08 i spyd under en meter fra medalje. (Jörg Oegerli)

"Det kan være svært at matche de andre landes niveau, men jeg synes, at atleterne har været gode til at lægge vægt på deres individuelle præstation og få noget konstruktivt og en god erfaring ud af det - i stedet for at sammenligne sig med andre. Det er en vigtig egenskab at besidde, især i deres alder, hvor vedholdenhed er enorm vigtig," opsummerer holdleder Julie Sørensen det.

"Men generelt har det været en god weekend med en masse engagerede debutanter. Der har været en god holdånd, og man har heppet på hinanden, selvom der i den store flok - som et NM-U20 altid rummer - har været mange, der ikke kendte hinanden."

Simon Larsen (tv) løb med 21,95 for første gang under 22 sekunder på 200 meteren, men som i andre af søndagens løb var medvinden for kraftig til en officiel PR. (DECA Text&Bild)


NM-U20 – Tårnby d. 10.-11. august 2024

Medaljer på 2. dagen
SØLV
400 meter hæk M - Joel Frederik von d’Ahe 53,97
BRONZE
Højdespring - Pelle Armand Hulkvist 1.98 PR

(i alt blev det til ni danske medaljer: 2 guld / 4 sølv / 3 bronze – se lørdagens oversigt her)

Slutstilling*
Mænd
Finland 227
Sverige 202½
Norge 171½
Danmark/Island 95

Kvinder
Sverige 191 
Finland 190½
Norge 171½
Danmark/Island 118
Alle resultater

Se Marta Siljudóttirs fotos her

*Stillingen på Roster mangler pointene (9-6-3-1) for de to stafetter. De er regnet  med her på siden.

Seneste nyheder