Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: DECA Text&Bild)

VM-U20: Thøgersen sætter fornemt punktum i Peru

Sofia Thøgersen leverede fredag nat en fornem indsats i 3000 meter-finalen, da hun kom i mål som næstbedste europæer på en 5. plads.  Dermed blev der sat punktum for en flot dansk indsats, der dog forinden havde budt på en ærgerlig skade til Joel Frederik von d’Ahe.

Efter nogle skadesproblemer i foråret vendte Sofia Thøgersen fredag nat for alvor tilbage med en stærk 5. plads i 3000 meter-finalen ved VM-U20.

Løbet formede sig roligt med en første km i 3:06, men herefter skruede de østafrikanske favoritter tempoet op. Den næste km gik i 2:59, og én for én begyndte løberne at falde fra. Men ikke Sofia Thøgersen. Den 19-årige Sparta-løber holdt stand og måtte først slippe på den sidste omgang, da de forreste trykkede sømmet helt i bund. Med en sidste km i 2:54 endte Sofias tid på 8:59,85 – som næstbedste europæer efter briten Innes Fitzgerald.

”Det var et perfekt eksekveret løb med en rigtig fin afslutning,” lød det efter løbet fra elitechef Mikkel Larsen, der havde taget den lange tur til Peru for på nært hold af følge nogle af fremtidens navne.

”Et VM-U20 er et rigtig svært mesterskab, man får intet foræret. Så jeg havde ikke de store forventninger, men må bare sige, at vores talenter har gjort det rigtig godt og vist sig konkurrencedygtige under nye og svære forhold.”

Rekordsætter må trække sig fra semifinale
Én, der gjorde det særlig godt, var Joel Frederik von d’Ahe, der med 51,80 på 400 meter hæk onsdag havde forbedret en legendarisk U20-rekord fra 1989(!). Fredag gjaldt det så semifinalen, men det 18-årige stortalent kom aldrig til start.

”Joel får en baglårskade under opvarmningen. Det kom helt ud af det blå og er bare drønærgerligt, for vi gik da og havde en lille drøm om en finaleplads, selvom niveauet i semifinalerne viste sig at være usædvanligt højt.”

Joel Frederik von d'Ahe i onsdagens rekordløb. (DECA Text&Bild)

Til gengæld bød 4x100 meteren ikke på nogen skuffelse. Ved NM-U20 i Tårnby kiksede de det første skifte og kom aldrig i mål, men denne gang lykkedes tingene. Nok nåede herreholdet ikke en finaleplads, men endte på en flot samlet 14. plads (ud af 31 nationer).

Tiden 40,31 er den næstbedste nogensinde af et U20-hold, kun overgået af de 40,07, som et dansk hold løb ved sidste års EM-U20. Tre af dem var i øvrigt gengangere: Valentin Jensen, Hector Wandt og Eiri Glerfoss, mens Sophus Ramsgaard Jensen på sidste tur var det nye navn.

”VM har uden tvivl været en stor oplevelse for det danske hold. Det har været god læring, ingen er faldet igennem, og alle har de fået en positiv oplevelse. Tiderne i sprint lægger jeg ikke så meget i, for forholdene var ikke gunstige. 2005 og 2006 er et par interessante årgange, og jeg kunne godt se for mig, at en eller to fra det her hold allerede kan være med ved OL i Los Angeles,” slutter elitechefen.

4x100 meter holdet - nr. 14 ud af 31 nationer. (DECA Text&Bild)

Næste års mesterskaber
Flere på holdet, bl.a. Joel Frederik von d’Ahe og Anne Juul Jensen – der sluttede som nr.  11 i diskoskastfinalen – vil næste sæson stadig være at finde i U20-klassen. Og alle kan se frem til noget kortere rejsetid end til Peru. Således er begge mesterskaber placeret i Norden: EM-U20 i Tampere og EM-U23 i Bergen.