Nyhed fra Dansk Atletik
Starten går til CPH Half 2024. Foto: Sparta Billeder

AGF Atletik dominans til DM Halvmaraton

På den fineste efterårsdag i København løb AGF Atletik sig til to DM seniormesterskaber, kvindernes U23 titel samt guld for hold i de to seniorrækker. Med Jacob Sommer Simonsen og Sara Schou i spidsen var der meget at fejre for de stærke aarhusianske løbere. 

Der var på forhånd meget at glæde sig til og CPH Half skuffede ikke. Med en Olympisk guldvinder, en verdensmester og en verdensrekordholder på startstregen, var de danske DM deltagere i godt selskab.

Jacob Sommer Simonsen fik et ekstra gear da han overhalede Jakob Ingebrigtsen og kom i mål i PB og mesterskabsrekord 62:18, ikke langt fra Carsten Jørgensens 26 år gamle danske rekord på 61:55. Det er Jacobs tredje DM titel i streg. 

Sara Schou sikrede sig sin første halvmaratontitel i tiden 73:18 i et tæt løb, der så de tre medaljetagere komme i mål indenfor 40 sek. 

Med til AGF Atletiks flotte resultater er også sølv hos både mænd og kvinder til henholdsvis Mikkel Dahl-Jessen og Carolien Milenaar. 

Hvad er opskriften på succes?

Det har vi spurgt AGF Atletiks mellem- og langdistancetræner Henrik Gehlert om:

"Det vi ser i vores klub nu er ikke blot den indsats som er lagt i klubben de sidste par år. Vi har haft nogle gode kræfter i klubben i mange foregående år, som alle har været med til at skabe en kultur jeg på bedste vis forsøger at efterleve. I AGF Atletik har vi været rigtig gode til at bruge hinanden på tværs af distancer til træning, og så har vi det også rigtig godt sammen uden for træningsbanen. Vi skal have det sjovt sammen uden at gå på kompromis med træningskvaliteten, ellers bliver det hele for surt. Jeg tror rigtig meget på, at vi bliver bedre sammen med hinanden. Derfor er det også noget, som vi vægter højt i klubben, at vi som udgangspunkt kan tilpasse et fællesprogram til manges behov ved små justeringer. Jeg oplever også ved, at vi er inkluderende i vores træningsmiljø, at vi også får meget igen fra dem som hjælper atleterne på den ene eller anden måde".

Om selve løbet siger Henrik Gehlert: 

"Det er måske nok det mest velorganiserede løb jeg har oplevet - og jeg synes at have været med omkring til mange efterhånden. Jeg ved at arrangørerne gør rigtig meget for, at vi har en meget optimal rute at løbe på, hvor der er tænkt ekstra meget på at DM-deltagerne skal have de bedste forudsætninger på ruten.
Stemningen ude på ruten bærer løberne rundt på gaderne. De mange tilråb giver løberne det ekstra selvtillid/boost som man ofte har brug for når selv medvind kan føles som modvind ude ved 18 km på et halvmaraton". 

Henrik løb selv CPH Half og nød turen rundt i København i en komfortabel tid. Vi sender et stort tillykke til Henrik og hele holdet i AGF Atletik. 

DM U23 og masters

I U23 rækken vandt Camilla Huus Pedersen guld til AGF Atletik, mens der hos mændene var sejr til Odense Atletiks Nicki Andersen.

Hos masters var der deltagere i 9 aldersklasser hos kvinderne og i 10 hos mændene. Stort tillykke til alle mastersløberne og de 19 nykårede danske mestre.

Vi fik uddelt mange medaljer fra scenen i runners area, men langt fra alle. De bliver nu sendt til de respektive klubber, hvilket også gælder alle holdmedaljer. 

Udvalgte resultater:

Kvinder:
1: Sara Schou, AGF Atletik: 1:13,18
2: Carolien Millenaar, AGF Atletik: 1:13, 33
3: Juliane Hvid, Sparta Atletik & Løb: 1:13, 56

Hold: AGF Atletik, Sparta Atletik & Løb, Sparta Atletik & Løb

Mænd:
1: Jacob Sommer Simonsen, AGF Atletik: 1:02,18
2: Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik: 1:04.06
3: Thijs Mathisen Nijhuis, Viborg AM: 1:04.10

Hold: AGF Atletik, AGF Atletik, Sparta Atletik & Løb

U23, Kvinder:
1: Camilla Huus Pedersen, AGF Atletik, 1:24,26
2: Charlotte Schrøder Jensen, Sparta Atletik & Løb, 1:25,46
3: Rakel Zander Ebdrup, Sparta Atletik & Løb, 1:27, 20

Hold: Sparta Atletik & Løb

U23, Mænd:
1: Nicki Andersen, Odense Atletik, 1:07,15
2: Valdemar Meiling, Blovstrød-Løverne, 1:08,52
3: Bjarke Rasmussen, TeamDistanceRunningdk, 1:09,27

Se alle DM resultater her. Vælg "danish champs" eller "DM hold" i venstre menu. 

Gå til cphhalf.dk for dækning af løbet som blev vundet af Sebastian Sawe i 58:05 og Margaret Kipkemboi i 56:11 (begge Kenya). Ingebrigtsen kæmpede med den lange distance men kom i hans første halvmaraton i mål i tiden 63:13 og satte norsk rekord på 10km undervejs. 

Seneste nyheder