Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: Marta Siljudottir, Sparta Atletik & Løb

Sparta-dominans og individuelle overraskelser til første afdeling af CRAFT Løbe Cup 2024/25

Første afdeling af CRAFT Løbe Cup bød på god crossunderholdning, og overraskende sejre hos seniorerne. Sparta Atletik & Løb var dagens helt store pointslugere, og de kunne gå hjem med et stort smil på læben, da deres store bredde har givet dem et komfortabelt forspring i kampen om at blive Danmarks stærkeste løbeklub.

Forventningerne var store til dagens første afdeling af CRAFT Løbe Cup 2024/25 i Amager Strandpark. En sol der tittede frem, en fed rundstrækning, og mange dygtige løbere fra hele landet betød, at eftermiddagen ikke skuffede. Der var action over hele linjen og især på dagens længste distance, blev de fremmødte tilskuere forkælet med spændende crossløb.

Hos seniorkvinderne stod der Sparta Atletik & Løb på det hele. Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik & Løb, tog hurtigt fronten, men efter to en halv runde, kunne hun ikke længere holde klubkammeraten Nanna Bové bag sig. Da Nanna gik forbi, fik hun hullet og så sig derfra ikke tilbage, hvilket også betød, at hun tog sejren i tiden 25:15 min. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at rundstrækningen var forkortet, så tiderne vil ikke passe med de udmeldte distancer.

Dagens stærkeste kvinde var overrasket, men også stolt af sin flotte præstation:

”Det gik godt! Jeg har været skadet hele sidste år, hvor jeg ikke løb cross, så jeg var lidt spændt på, hvordan det ville gå. Jeg fik skaffet et hul, utroligt nok, og så var det bare med at give den gas. Hullet blev større og det gav noget håb og tro på, at jeg kunne gå op og tage førstepladsen og det gjorde jeg så. Det var sindssyg fedt!”

Nanna fremhævede også styrken hos Juliane, som tog sig af andenpladsen med en tid på 25:44 min. Josefine Thestrup gentog hendes flotte præstations fra sidste års første afdeling af løbecuppen, da hun løb sig flot ind på en tredjeplads i tiden 26:22 min. Hun sørgede dermed for et rent Sparta Atletik & Løb podie.

Kampen om de øverste pladser hos seniorherrerne, bød også på en overraskelse. Andreas Bock Bjørnsen, AGF Atletik, viste storform og han formåede at henvise den forsvarende danske mester i cross, Axel Vang Christensen fra FIF Hillerød Atletik, til andenpladsen. AGF-løberen skulle kun bruge 21 minutter og 47 sekunder på at komme i mål, og ikke langt efter ham kunne Axel passere målstregen i tiden 21:59 min. Efter at Andreas havde modtaget sin flotte præmie fra CRAFT, satte han et par ord på den imponerede sejr:

”Vi startede ud med, at Axel lagde hårdt for land og så lagde jeg mig bag ham. Jeg kunne virkelig mærke, at jeg havde gode ben, så jeg prøvede at rykke ved tredje omgang. Jeg kunne holde hele vejen, selvom det blev rimelig hårdt til sidst."

Odense Atletik blev også repræsenteret på podiet, da Elliot Smith-Rasmussen også var godt løbende i Amager Strandpark. Han noterede sig for en sluttid på 22:32 min.

Andreas Bock var ikke den eneste AGF Atletik-løber, som kunne rejse hjem med en førsteplads, for hos mænd 18-19 år viste Sebastian Bræmer Nygaard prøver på sit talent. Efter ham måtte Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik, veksle sidste års førsteplads til en andenplads. Benjamin Azimi Khanlarkhani, Sparta Atletik & Løb, sikrede sig en stærk tredjeplads på hjemmebanen.

På den korte distance var det ikke kun løbere fra store klubber, som viste sig flot frem. Her kan man fremhæve Gry Adamsen fra Haderslev Idrætsforening, Paprika Anna Maria Møller, Vidar Atletik Sønderborg, og Freya Rasmine Vad Winther, Kolding KFUM Atletik & Motion. De tre piger leverede alle en stærk præstation, da de også tog sig af de tre øverste placeringer hos piger 16-17 år.

Hvis man ville dykke mere ned i de individuelle præstationer, kan man finde samtlige resultater her.

Sparta-dominans i kampen om at blive Danmarks stærkeste løbeklub

På trods af flot indsats fra flere af de mindre klubber var der ingen, der kunne røre Sparta Atletik & Løb. I den samlede stilling fik Sparta skrabet hele 173 point sammen. Det er især seniorkvinderne, som fortjener et klap på skulderen fra klubkammeraterne, da de fik løbet sig til hele 45 point. 120 point efter kommer Viborg Atletik og Motionsforening ind på andenpladsen efter første runde. En klart godkendt præstation af viborgenserne, som endte på en syvendeplads i sidste års udgave af CRAFT Løbe Cup. Deres flotte pointhøst var især båret af deres stærke ungdommere. De stod for 47 af deres i alt 53 point.  

Sidste års 4’er, Odense Atletik, fik også en fornuftig start på crosssæsonen. De kommer ind på en solid tredjeplads med 45 point. Næste afdeling af løbecuppen er i Odense, hvor de på hjemmebanen, får rig mulighed for at bevæge sig op i den samlede stilling.

 Top-5 efter første runde ser sådan her ud:

1. Sparta Atletik & Løb – 173 point
2. Viborg Atletik & Motionsforening – 53 point
3. Odense Atletik – 45 point
4. Blovstrød Løverne – 43 point
5. AGF Atletik – 39 point

I den samlede stilling i kampen om at blive Danmarks sejeste ungdomsklub, skinner Viborgs ungdomsløberes flotte præstation også igennem, da de er placeret som nr. 2. Man kan også fremhæve Haderslev, som også på baggrund af gode individuelle resultater er helt oppe på en fjerdeplads.

Man kan se hele Top-5 her:

1. Sparta Atletik & Løb ungdom – 78 point
2. Viborg Atletik og Motionsforening ungdom – 47 point
3. AGF Atletik ungdom – 20 point
4. Haderslev Idræts-Forening ungdom – 17 point
5. Odense Atletik ungdom – 17 point

Hele den samlede stilling ligger på dette link.

Næste afdeling af CRAFT Løbe Cup er DM i cross i Odense d. 16. november. Tilmeldingen er allerede åben, og man kan melde sig til samt læse meget mere her.

Seneste nyheder