Nyhed fra Dansk Atletik

Talent- og elitesetup i 2025-2028 Olympiaden

Med OL i Paris i historiebøgerne, og banesæsonen 2024 afsluttet, så markerer det også overgangen til en ny Olympiade frem mod OL i Los Angeles i 2028. 

Team Danmark har allerede udgivet deres nye støttekoncept for 2025-2028 kaldet ”Næste Niveau”, og som primær samarbejdspartner for Dansk Atletik på talent- og eliteområdet, har det stor betydning for det fremtidige setup.

Med udgangspunkt i Team Danmarks støttekoncept, forventer Dansk Atletik at blive indplaceret som et ”eliteforbund". Mere specifikt, så ser det for nuværende ud til, at Dansk Atletik i disciplingrupperne sprint/hæk/stafet, mellem/lang og kast vil have en elitesamarbejdsaftale med Team Danmark, hvor der desuden vil være et talentudviklingssamarbejde i spring og mangekamp.

Det er ikke nogen hemmelighed, at med udgangspunkt i Team Danmarks retningslinjer for individuel indplacering, så vil der fremadrettet være en mere snæver elitesatsning. Dette afstedkommer blandt andet, at landstrænerfunktionen tages op til revision, og at der fremadrettet samlet set vil blive brugt færre ressourcer på at understøtte senioreliten generelt. Omvendt vil der blive et øget fokus på ”næste generation”, hvor det forventes at sætte større fokus på talentudvikling og aktiviteter tættere på klubbernes talentarbejde.

Dansk Atletik har den seneste periode været begunstiget af en række projektmidler via Team Danmark til at understøtte forskellige målrettede satsningsinitiativer. Samlet set forventes den samlede finansiering at være markant mindre på kort sigt. Det er i den kontekst, at en større revision af Dansk Atletiks talent- og elitesetup vil finde sted over de kommende måneder – herunder restrukturering af landstrænerfunktionen og øget fokus på talentudvikling.


Yderligere information:
Mikkel Larsen, Elitechef Dansk Atletik, mobil: 2822 6475
Lars Werge, Bestyrelsesformand, mobil: 2986 6707

Seneste nyheder