Unglederakademiet har sat aftryk i atletikkens udvikling
Efter et solidt første hele år gør vi status på Dansk Atletiks unglederakademi og ser frem mod 2025. Hvis du får lyst til at være en del af atletikkens unge netværk er du meget velkommen til at kontakte os.
Vi spoler tiden tilbage til lørdag den 7. oktober 2023. Her var DAFs Unglederakademi samlet fysisk for første gang, da vi i forbindelse med årsmødet havde inviteret de unge ledere til samling. Vi var 11 til stede i Odense, og vi fik lært hinanden at kende, da vi repræsenterer klubber i hele landet. Herudover var formålet på denne samling at blive klogere på Dansk Atletiks styrker, svagheder, muligheder og trusler – resultatet af denne velkendte SWOT-analyse samt lidt anbefalinger blev sendt til den samlede bestyrelse i forbundet.
Siden da har der været 2 fysiske samlinger, samt flere muligheder for online deltagelse – vi skriver nu snart 2025 og er nu 26 medlemmer i DAFs Unglederakademi.
Men hvad er det lige DAFs Unglederakademi går ud på?
DAFs Unglederakademi er et netværk for 18-35 årige ledere eller potentielle ledere. Det er et netværk, hvor unge kan få mulighed for at sparre med andre unge, som står i samme positioner, som dem selv. Det er et netværk, hvor vi inspirerer hinanden og selv styrer, hvilke emner og tiltag vi vil kigge nærmere på. Sidst er det også et sted, hvor vi gerne vil give et kompetenceløft til de unge.
Vi holder omkring 3 fysiske samlinger om året, og ellers inviteres der løbende til virtuelle møder med forskellige temaer, hvor medlemmerne kan prioritere dem efter tid og interesse.
Er det noget for dig, så kan du også blive en del af DAFs Unglederakademi, det eneste du skal gøre er at lave en lille ansøgning på linket her.
Unglederakademiet fik sat sit aftryk i 2024
På eget initiativ skabte medlemmer af DAFs Unglederakademi et nyt stævne koncept kaldet ”Holddysten” – et holdkoncept, hvor man dyster i en blanding af traditionelle atletikdiscipliner og lidt skævere discipliner, hvor især bilskub (!!!) blev en stor succes! Alle konkurrencer handler om fællesskab og samarbejde, og derfor skulle præmierne naturligvis også være med fokus på fællesskab, og det betød vinderholdet gik fra stævnet med en pizzaaften til holdet. Du kan læse mere om konceptet her.
I august blev der afholdt NM U20 på Tårnby stadion, og her spillede Unglederakademiet også en stor rolle, da vi sammen med en masse andre unge fra både den lokale klub og nærtliggende klubber var med til at gøre NM U20 til måske det stævne med lavest gennemsnitsalder på de frivillige roller i mange år. Unglederakademiet var repræsenteret i roller som stævneleder, forplejningsansvarlig, medaljeteamet, starterteamet, DJ, stadionopsætning, transportansvarlig, modtagelse af atleterne i lufthavnen og disciplinhjælpere. En fantastisk mulighed, hvor en hel flok unge fik et kompetenceløft og blev involveret i roller, de ikke har været vant til tidligere.
I Unglederakademiet får vores unge også muligheder for oplevelser og kompetenceløft i udlandet. To af vores unge har været på et virtuelt projektlederkursus i European Athletics og to andre unge var i juni afsted på European Athletics Future Leaders Forum, hvor de sammen med 70 unge ledere fra hele Europa deltog under hovedtemaet "Be the Leader of Tomorrow" – du kan læse mere om deres oplevelse her.
Programmet var fyldt med workshops med temaer som gender leadership, sustainability og mental sundhed – i gruppen der arrangerer/faciliterer forummet har vi i Unglederakademiet faktisk også en repræsentant siddende.
Generelt er vi repræsenteret mange steder, hvilket gør, at vi kan stå sammen om de ting vi sætter os for, og nå rigtig langt ud – her kan nævnes, at
• vi har medlem i DIFs Youth Advisory Board
• vi er repræsenteret i DGI Atletikledelse
• vi er repræsenteret i IOC Young Leaders 2023-2026
• vi er repræsenteret i EA Youth Advisory Board
• vi er repræsenteret i mange forskellige roller i vores klubber
Unglederakademiet ser frem mod 2025
Efter et solidt første hele år, så kigger vi nu frem mod 2025, og første samling er allerede ved at blive planlagt. Det bliver nemlig den 22. og 23. marts, hvor vi igen skal mødes fysisk til socialt samvær, spændende debatter og ny læring. Herudover drømmer vi om at kigge ind i mulighederne for dialoger med unge ledere i andre forbund og måske også i andre lande.
Vi sætter fokus på at få flere medlemmer i Unglederakademiet, og for at give dem muligheder for at blive involveret i projekter, tiltag eller spændende udviklingsprocesser – et eksempel er at de nuværende medlemmer har haft mulighed for at søge økonomi til deres egne projekter i klubben, og der er blevet udvalgt to projekter, som vi kommer til at høre mere om i 2025.
De unge ledere har været involveret i idégenerering og fungeret som en form for høringsorgan, når der er blevet sat gang i nye tiltag/projekter i DAF og vi håber i 2025 også at få en endnu større stemme her. For de unge medlemmer har både sagt og bevist at de vil bidrage til udviklingen af Dansk Atletik!
Vi glæder os til at se, hvad 2025 bringer for unge ledere i Dansk Atletik Unglederakademi.
Seneste nyheder
-
Sprint’n’Jump: Topsprintere tørner sammen på tirsdag
Der er lagt op til en særdeles spændende duel på mændenes 60 meter, når Simon Hansen, Kojo Musah og Emil Mader Kjær dyster mod hinanden ved tirsdagens internationale stævne i Aarhus. Med godt 50 udenlandske deltagere til start – heraf adskillige OL- og VM-deltagere – er der tegning til det stærkeste stævne i en dansk atletikhal nogensinde.
Læs mere -
Nye regler for mesterskaber
På årsmødet den 3. november 2024 blev der vedtaget ændringer til vedtægter og bestemmelser, som har betydning for fremtidige mesterskaber, både regionalt og nationalt.
Læs mere -
KIF søger atletiktrænere
KIF søger atletiktrænere. Se opslaget her og kontakt klubben direkte for yderligere information.
Læs mere -
Suveræne Simonsen åbner året med dansk 10 km-rekord: 28:16
Trods sygdom i ugen efter nytår formåede Jacob Simonsen søndag at erobre den danske rekord ved det store 10 km-løb i Valencia.
Læs mere