Dansk Atletiks reaktion på World Athletics udelukkelse af Rusland og Hviderusland

Det er vist gået op for alle, at der er krig i Europa. Den russiske invasion i Ukraine er i gang. Det koster menneskeliv og det skaber utryghed hos helt almindelige og uskyldige mennesker. Det bør vi naturligvis reagere imod, selvom vi allerhelst så sporten som fredelig sameksistens under idrættens rammer og regler.

I Dansk Atletik mener vi at enhver handling der kan have bare den mindste positive indvirkning i retning af at genskabe freden, bør støttes. Vi er også af den holdning, at det er de globale idrætslige organisationer der bør træde i karakter, og for Dansk Atletik handler det om WA (World Ahletics) og ikke mindst om IOC, der er den Internationale Olympiske Komite der dækker bredt, og som er højt profileret.

I Dansk Atletik er vi glade for at såvel WA som IOC er klare i deres udmelding. De mener samstemmende at alle russere og hviderussere bør udelukkes fra at deltage i internationale konkurrencer. 

> LÆS MERE: World Athletics sanktionerer Rusland og Hviderusland (dansk-atletik.dk)

Også Danmarks Idrætsforbund udtrykker en præcis holdning til at atleter og andre idrætsfolk, der repræsenterer Rusland og Hviderusland, skal udelukkes fra alle internationale konkurrencer og andet idrætsligt samkvem. Det bakker vi helt og fuldt op om i Dansk Atletik, og vi vil gøre hvad vi kan for at understøtte disse holdninger som vi deler.

Det ulykkelige i sådan en situation er, at vi står i et stort dilemma. Såvel sportslige som andre sanktioner kommer til at ramme uskyldige mennesker, men vi håber naturligvis at sanktionerne kan være med til at skabe ro og dermed redde uskyldige menneskers liv.

Vi vil gerne opfordre til at man i danske foreninger og klubber ikke kommer til at misforstå sanktionerne, så det hverken kommer til at gå ud over herboende russere der er velintegrerede i Danmark, og som gerne vil dyrke sin sport i den lokale forening, eller andre engagerede mennesker som sanktionerne ikke er tiltænkt. Her har vi et ansvar for at vise os fra en ansvarlig side, og undgå stigmatisering. Det er også en del af sportens DNA.

Vi håber at fællesskabet også her kommer til at vise sin værdi, og at vi kan se frem til en god og stærk fredelig sameksistens, hvor respekten for hinanden ligger over de snævre personlige interesser.

/ Formand Bent Jensen på vegne af Dansk Atletiks bestyrelse

Seneste nyheder