Betty Marie Ramsgaard Jensen skal i aktion som den første af de danske atleter til EM U20 i Israel, når hun skal løbe 100 m hæk syvkamp mandag morgen. Foto: DECA Text&Bild

EM U20 i Jerusalem starter i morgen

11 danske atleter er landet i Israel, nærmere bestemt Jerusalem, hvor de fra mandag morgen skal i aktion på Givat Ram Stadium. Flere af de unge danskere på EM U20-holdet, ligger i top-10 på europaranglisten, og ifølge holdleder Rasmus Folino, er der potentiale til flotte resultater. 

"Vi starter med en dag, hvor det for alle undtaget Betty Marie Ramsgaard Jensen, der skal i gang med de første syvkampskonkurrencer, ikke handler om andet end at gå videre. Det handler om at lave gode præstationer, og for mange af vores atleter, er det deres første internationale mesterskab, som selvom det er et ungdomsstævne, indeholder alle de ting, der gør det til en stor og usædvanlig oplevelse. De får en masse læring, men lykkes de med det de kan, under de her svære forhold, med ekstrem varme, er der også god chance for avancement for alle de danske atleter. Dem vi har med hernede, er på holdet fordi de er dygtige, så det bliver spændende at følge dem på det her niveau," lyder det fra holdleder Rasmus Folino, der sammen med holdet, er landet i Jerusalem og er ved at gøre de sidste forberedelser inden konkurrencerne starter i morgen. 

Sofia Thøgersen, Jònas Isaksen, Sofus Vølund, Mads Nielsen og Valentin Jensen, er alle i top-10 på 2023-sæsonens europarangliste, og Sofia Thøgersen og Jònas Isaksen er endda nummer to på ranglisterne i henholdsvis 5000 m for kvinder og herrernes 400 m, mens Sofia også topper 1500 m listen hos U20-kvinderne. 

"Sofia Thøgersen er en klar guldmedaljefavorit på 1500 meteren, hvor hun har løbet hurtigst i Europa i år, og Jònas Isaksen er også favorit til en medalje, med sin placering som nummer to på europaranglisten på 400 m. Vi håber selvfølgelig at vi udover læring og flotte præstationer, kan komme hjem med gode resultater også," lyder det fra Rasmus Folino, på en telefon fra Jerusalem. 

Se hele den danske trup til EM U20 her: Holdet til EM-U20 i Jerusalem er udtaget

Følg det danske hold via European Athletics og All Athletics TV.

Tidsskema for de danske atleter på første dag af mesterskabet lokaltid (dansk tid)


Nyttige links
- European Athletics’ EM-side
- Arrangørernes hjemmeside
- Final entries
- Tidsskema
- Dansk medaljehistorik
- Resultater fra tidligere EM-U20

Seneste nyheder