Foto: Lone Dybdal

Flotte sejre til Odense Atletik og Aarhus 1900 til tredje runde af CRAFT Løbe Cup

Mathilde Diekema og Line K. Schulz fra Aarhus 1900 og Jacob Ejby Steengard og Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik, løb sig til sejrene i tredje runde af CRAFT Løbe Cup. Mange dygtige løbere var mødt op i et eventyrligt vinterlandskab, men to af de store Aarhus-klubber blev desværre forhindret i at komme frem på grund af udfordringer med transporten.

Lørdag middag stod programmet på cross-stafet, hvor løbere fra hele landet knoklede sig igennem sneen i Tusindårsskoven. Det var flot vejr og glæde at spore hele vejen rundt. Det eneste skår i glæden var, at der desværre manglede løbere fra AGF Atletik og Aarhus 1900, som aldrig kom afsted, da deres bus ikke dukkede op.

Hos seniorherrerne tog Jacob Ejby Steengaard og Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik en sikker sejr i tiden 36:38. De fik hurtigt etableret et solidt forspring og tog ikke foden af speederen på noget tidspunkt. 24 sekunder efter, kom Johann Ioannou-Nikolaide og Esben Krogh Rasmussen, Sparta Atletik, ind på et flot 2. plads. Et lille stykke tid efter, viste Vejle IF-løberne Nick Rostgaard og Sebastian Smed Grønkjær sig flot frem og kom i mål på en sikker 3. plads i tiden 38:18 min.

Hos seniorkvinderne var ét hold fra Aarhus 1900 Atletik & løb nået frem, men det viste sig at være mere end nok til at tage sejren med hjem til Aarhus. Mathilde Diekema og Line k. Schulz vandt i tiden 43:52, men modsat herrerne var der spænding om sejren, da Astrid My Rønde og Karoline Ejby Steengaard, Odense Atletik, kom i mål kun 8 sekunder efter. Tredjepladsen gik til Signe Knigge Hylleberg og Lisa Joo Aklesta fra Sparta Atletik, som klarede de 12 x 1000 meter på 44 minutter og 5 sekunder. Det betød at de lige nøjagtig måtte se sig slået af løberne fra Odense.

I U18 var der også hård kamp om de forreste pladser og hos drengene kunne løberne Tobias Skou og Christopher Jensen fra arrangøren Odense Triathlon Klub, tage en imponerede sejr på hjemmebanen. De forcerede de 8 x 1000 meter i 26:11. Hos pigerne var der ingen der kunne stille noget op mod Dicte Bundgaard og Ellen Nørgaard fra Viborg Atletik & Motion, som krydsede målstregen efter 32 minutter og 4 sekunder.

Som ved de andre afdelinger af CRAFT Løbe Klub var dygtige mastersløbere fra hele kongeriget også mødt talstærkt op, og de fightede alle super godt.

Man kan finde resultaterne fra masters og alle de andre kategorier her.

God start på CRAFT Løbe Cup

Efter lørdagens Crossløb er vi halvvejs i CRAFT Løbe Cup og vi kan konkludere, at det er gået over alt forventning med tilslutningen til den nytænkte løbe cup. Tallene har overgået de seneste års Vinterturneringsrunder, på alle afdelinger af første halvdel af de i alt seks løb.

Med henholdsvis 172, 275 og 216 tilmeldte på de tre crossløb, er antallet af deltagere øget med mere end 50% i gennemsnit, sammenlignet med Vinterturneringen 2022/2023. 

Målet med lanceringen af den nye cross- og landevejsløbsserie, CRAFT Løbe Cup, var at få flere ud og løbe sammen til kvalitetskonkurrencer, der henvender sig til løbere på alle niveauer, og hvor mange kan måle sig med hinanden. 

Dansk Atletik ønskede samtidig at skabe en løbsserie, hvor bredden i klubben vægtes højt og hvor alle aldersgrupper bidrager til at vi til sidst skal kåre DANMARKS STÆRKESTE LØBEKLUB. 

Næste afdeling af CRAFT Løbe Cup er d. 10. marts 2024 i Odense, hvor der tages hul på landevejsløbene.

Man kan læse mere om CRAFT Løbe Cup her.

Seneste nyheder