Foto: Lone Dybdal

DM 10 KM og sjette runde af CRAFT Løbe Cup: Her er hvad du skal vide

På lørdag inviterer Aarhus 1900 Atletik og Løb, i samarbejde med Dansk Atletik, til DM 10 KM og sjette afdeling af CRAFT Løbe Cup. Med et stort startfelt og topnavne over hele linjen, er der lagt i kakkelovnen til en fantastik dag i Aarhus. Vi har samlet alle de informationer, som er gode at vide inden starten går.

”En forårsdag i Aarhus – DM 10 km landevej” har de seneste år, været en dag med mange tilskuere og fed action. I år bliver med al sandsynlighed også en succes, da der på papiret er lagt op til gode dueller mellem mange af Danmarks hurtigste løbere.

Hos seniorkvinderne er der både danske mestre og tidligere VM-deltagere til start. En af de løbere, der håber på at kæmpe med om guldet, er AGF Atletiks Sara Schou Kristensen, som i foråret har vist storform med en dansk rekord på halvmaraton. Når startskuddet lyder, vil hun være flankeret af en giftig AGF-duo i form af den forsvarende danske mester på halvmaraton, Carolien Millenaar og den tidligere vinder, Alberte Kjær Pedersen. Når man oplister medaljekandidaterne, må man heller ikke glemme den rutinerede Karen Ehrenreich, Aarhus 1900 Atletik og Løb, som kommer fra en god landevejssæson i 2023 med bl.a. en VM-deltagelse. Sparta Atletik og Løb stiller også stærkt op med Annie Saugstrup og sidste års vinder, Nanna Bové. Det bliver spændende at se Nanna løbe igen, da hun gør comeback efter en længerevarende skade.

Hos seniorherrerne skal man også holde øje med flere af løberne fra Aarhus-klubberne. Sidste år dominerede AGF Atletik top-5, og igen i år, er flere af deres stærkeste kort til start. En af de helt store favoritter er Jacob Sommer Simonsen, som skal forsøge at veksle sin anden- og tredjeplads fra 2022 og 2023 til en førsteplads. Jeppe Risvig, AGF Atletik, skal også nævnes blandt favoritterne, da han har vist fremragende form i 2024 og kommer med dugfrisk sejr fra femte afdeling af CRAFT Løbe Cup. Klubkammeraten Mikkel Dahl-Jessen kan heller ikke afskrives. Christian Birch Okkels, Hvidovre Atletik og Motion, kan også gøre sig forhåbninger om at byde AGF-løberne op til dans. Han har tilmed vist god form med den tredjehurtigste tid på 10 km i år. Sidste års andenplads, Jacob Dybdal fra Aarhus 1900 Atletik, stiller også til start på hjemmebanen og selvom han det seneste år har ledt lidt efter topformen, plejer han at være garant for et topresultat.

Hvis man vil have det fulde overblik over alle løbere, kan man finde hele startlisten her.

Undervejs i løbet vil vi opdatere på vores Instragram-profil, og hvis man vil følge med i alle resultaterne, kan man holde øje med liveopdateringen her.

Ruten, heats og tidsskema

Når starten går, skal de mange løbere bevæge sig ud på den 10 km lange rute, som består af en sløjfe, der skal løbes 3,5 gang. Ruten har få højdemeter, brede veje og bløde sving, så der er god mulighed for at løbe en hurtig tid. Den er også opmålt og godkendt i Global Calendar, hvilket betyder, at der også er ranglistepoint på spil.

Man kan få et overblik over ruten her.

Løbet har de seneste år været velbesøgt af tilskuerne, så man kan med fordel tage en ven i hånden og opleve den fede stemning. Arrangørerne fremhæver især stemningen i krydset mellem Havreballe Skovvej og Stadion Allé, hvor der med garanti kommer til at være tryk på.

Lørdagens løb er åbent for alle, og af samme årsag er løberne fordelt ud over to heats med forskellige starttidspunkter. Heat 1 er for løbere som klarer de 10 km på mellem 36-80 minutter, og heat 2 er er for de hurtigste, som forventeligt kommer i mål på under 36 min.

Hele tidsskemaet fremgår herunder:

Kl. 10.00: Startnummerudlevering åbner
Kl. 10.15: Familie Mile
Kl. 11.30: Heat 1
Kl. 13.00: Heat 2
Kl. 13.40 ca: Præmieoverrækkelse

DM 10 km fungerer også som sidste afdeling af CRAFT Løbe Cup, hvilket betyder, at det er sidste udkald for at skrabe point ind til klubben i kampen om at blive Danmarks stærkeste løbeklub.  

Man kan læse alle reglerne for CRAFT Løbe Cup her, og få det samlede overblik over stillingen her.

Da det er et dansk mesterskab, bliver der konkurreret i følgende klasser:

U18 (16-17 år)
U20 (18-19 år)
U23 (20-22 år)
Senior
Masters i 5 års intervaller som starter fra 30-34 år
DM Hold for de forskellige kategorier

Praktisk information

Det er muligt at både gå og cykle til startområdet, men hvis man kommer langvejsfra, er det muligt at parkere ved p-pladsen ved Aarhus Stadion ved indkørsel via Jyllands Allé til Havreballe Skovvej. Under løbet vil der være salg af kolde drikkevarer samt pølser og brød. Efter løbet vil der være mulighed for at gå i bad og klæde om i Aarhus Atletik og Løbeakademi.

Seneste nyheder