Nyhed fra Dansk Atletik
(DECA Text&Bild)

Simon & Katrine viser EM-form

Simon Hansen udbyggede lørdag i Bruxelles sin stime af sejre på 100 meter med 10,22, mens Katrine Koch Jacobsen i en vild hammerkastkonkurrence i Halle måtte afgive sin titel fra i fjor trods et længere kast end dengang. De mandlige stafetløbere leverede også en stærk præstation i den belgiske hovedstad, mens Joel Ibler Lillesø satte dansk U23-rekord på 5000 meter – lige foran Axel Vang Christensen.

Med søndag nat som deadline for EM-kvalifikation er der disse dage skruet op for stævneaktiviteten i det store udland. Det resulterede lørdag i flere lovende præstationer.

Det traditionsrige IFAM Outdoor er i dette OL-år flyttet fra Oordegem og ind på det imposante King Baudouin Stadion i Bruxelles, hvor der lørdag var stærk dansk repræsentation:

Simon Hansen (1900) tog her sin fjerde 100 meter-sejr ud af fire mulige denne sæson, da han fra inderbanen løb 10,22 i vindstille vejr – bare 0,01 fra hans to uger gamle PR.

”Det var bestemt et fint løb, men jeg føler stadig ikke, at jeg har præsteret mit bedste. Det kommer forhåbentlig i Rom, hvor der vil være varmere. Der var 13-14 grader i dag, og vi ventede i call-room i 20 minutter. Det var bestemt ikke den bedste forberedelse,” fortæller Simon Hansen, for hvem løbet var sidste start inden EM – med mindre han får et opkald fra Bislett Games (30/5), hvor han angiveligt er placeret højt oppe på en reserveliste. 

Stafetholdet under 39 sekunder
Det overbevisende løb fandt sted godt en time efter, at han løb tredje tur for det danske 4x100 meter landshold, som blev nr. 3 i 38,96 – lige efter Belgien og Holland. Det er blot tredje gang nogensinde, at et dansk stafethold presser sig under de 39 sekunder. 

”Det var med to nye skifter (Rasmus Klausen til Emil Mader Kjær og denne til Simon Hansen, red.). I begge tilfælde kom vi for tæt på hinanden, så 38,96 kan vi bestemt være bekendt. Jeg tror på, at der er et halvt sekund mere at hente, og så er en EM-finale mulig.”

Emil Mader Kjær (Skive AM) – som onsdag i Estland leverede et flot comeback med 10,35 – valgte efterfølgende at spare sig til B-heatet på 100 meter. 

Alle danske resultater fra Bruxelles

Joel og Axel under 13:30 i samme heat
Sent på aftenen skrev Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC) og Axel Vang Chrístensen (FIF Hillerød) i fællesskab historie, da de i B-finalen begge klemte sig under 13:30 i samme 5000 meter-løb, hvilket aldrig før er sket i dansk sammenhæng. Den portugisiske vinder skabte sig et stort forspring, men anført af Lillesø var han tæt på at blive indhentet. Joel fik på 2. pladsen forbedret sin egen danske U23-rekord fra 2022 med godt et halvt sekund (13:29,06), mens Axel blev 5’er i en stor PR-forbedring 13:29,89, der rykker ham ind på alle tiders top-10.

Andre steder satte EM-aktuelle Gustav Lundholm (Sparta) sæsonbedste på 400 meter med 46,23, mens den tidligere EM-deltager, 32-årige Nick R. Jensen (Vejle IF), med 1:49,75 på 800 meter løb under 1:50 for første gang siden 2016(!)

Søndag fortsætter konkurrencerne i Bruxelles med bl.a. Sparta-atleterne Ole Hesselbjerg og Juliane Hvid til start på 3000 meter forhindring.

Katrine Koch må afgive titlen i Halle efter vild konkurrence
I fjor vandt Katrine Koch Jacobsen det prestigefyldte kastertræf i tyske Halle med 70.53. Trods 71.51 måtte Sparta-atleten lørdag nøjes med en 4. plads efter svenskerne Hallerth og Löfman, som i 6. runde begge satte svensk rekord, mens Polens 38-årige verdensrekordholder, Wlodarczyk, med 72.09 viste, at hun bestemt ikke er færdig. Koch Jacobsen har med lørdagens kast nu præsteret tre af karrierens seks bedste konkurrencer på bare én uge.

En anden EM-kvalificeret kaster, Lisa Brix (Sparta), sluttede som nr. 9 i diskos med 58.70. 
Arthur W. Petersen (Sparta) understregede torsdag i Slovakiet sit høje stabilniveau med 78.65, og selvom spydkastkollega Jacob Binou (Korsør AM) ikke har EM-niveau, viste han lørdag i Halle med ny PR 71.50 meter, at der er grøde i dansk spydkast. Konkurrencerne i Halle fortsætter søndag.

Resultater fra Halle

Tirsdag samles den danske EM-trup hos sponsoren CRAFT i Herlev, hvor en lille presseseance vil finde sted.

-JW

Seneste nyheder