Nyhed fra Dansk Atletik
Ida Karstoft, Katrine Koch Jacobsen, Simon Hansen og Lisa Brix. Foto: Deca Text & Bild og Marta Siljudottir

Dansk Atletik udtager 4 atleter til OL 2024

På indstilling fra Dansk Atletik Forbund har DIF, der er Danmarks Olympiske Komité, i dag officielt udtaget fire atletikudøvere til OL i Paris.

Dansk Atletik er super stolte af at kunne præsentere de fire atleter, der er udtaget til at repræsentere Danmark til OL i Paris.

De fire danske OL 2024-atleter er:

  • Ida Karstoft, 200 meter
  • Katrine Koch Jacobsen, hammerkast
  • Lisa Brix Pedersen, diskoskast
  • Simon Hansen, 100 meter

Ida Karstoft, der allerede repræsenterede Danmark ved OL i Tokyo i 4 x 100 meter stafet, skal i Paris konkurrere individuelt på 200 meter-distancen. Dermed skriver hun dansk OL-historie, da hun bliver den første danske kvinde til at konkurrere i den disciplin, og får muligheden for at revanchere det ærgerlige afbud til EM i Rom tidligere på året. Mon ikke Ida har en forbedring af sin flotte danske rekord på 22,60 sek. fra tidligere på året i sigte.

Også i hammerkast bliver der skrevet et nyt dansk OL-kapitel, da Katrine Koch Jacobsen også bliver den første kvinde i den disciplin, der skal til OL. Katrine var som bekendt med ved EM i Rom, og viste her med sin anden EM-finale i træk, at hun er en vi skal holde særligt øje med. Udover sin EM 5. plads med 70,57 m, har Katrine vundet hendes seneste 3 konkurrencer med resultaterne 73,51 m, 71,37 m og 71,44 m - så i sandhed en udover i topform. Missede du "historien bag" Katrines vej til verdenstoppen i hammerkast, så læs den her.

OL-debutanten Lisa Brix Pedersen sikrede med en DM sejr sin plads i diskoskast, hvor Dansk Atletik dermed for første gang siden 1960 er med i disciplinen. Det er i øvrigt 10. gang at der er en dansker med i diskoskast, hvor der bl.a. var dansk deltagelse da OL senest var i Paris for præcist 100 år siden. 

Simon Hansen, der for nylig satte ny dansk rekord på 100 meter med tiden 10,11 sek. kommer til Paris i sit livs form, og ligesom Ida Karstoft var han med på sprintstafetten i Tokyo. Han kan dermed skrive sit andet OL på CV'et, ligesom det er andet OL i træk, hvor Dansk Atletik er med i herrernes 100 m (Kojo Musah deltog i 100 m ved OL i Tokyo). Simon har senest stået i EM finalen i både 100 m og 4x100 m, og med det internationale top-resultat på 10,11 sek. ved DM, må selvtilliden forventeligt være i top forud for OL:

”Det er en af mine største drømme at komme til OL på 100 meter, og jeg glæder mig utrolig meget til at komme til Paris i den bedste version af mig selv. Jeg ser frem til at realisere en drøm og forhåbentligt endnu en gang overgå mig selv. For det er jeg sikker på, at jeg kan,” siger Simon Hansen til DIF i en pressemeddelelse.

DIF’s OL-chef de mission, Søren Simonsen, glæder sig over at kunne sende de fire atleter afsted til Paris.
”Atletik har en helt særlig status ved OL, og jeg glæder mig over, at vi endnu engang har danskere kvalificeret. Det har ikke været en nem vej mod OL for dansk atletik. Alligevel synes jeg, vi stiller op med nogle konkurrencedygtige atleter i de discipliner, vi er med i. Jeg glæder mig meget til at følge dem alle på det olympiske stadion i Paris.” (citat: DIF pressemeddelelse a 6. juli 2024)

Dansk Atletik deltager naturligt i den samlede danske OL trup, og vil være tilstede i Paris i forbindelse med OL's åbning 26. juli. Den samlede danske OL-delegation går efter 9-11 medaljer, hvor der som udgangspunkt ikke er medaljemålsætning for Dansk Atletik.

Elitechef Mikkel Larsen udtaler om de sportslige forventninger:
”Det er en atletiktrup med fire udøvere, der alle kan præsentere stærke internationale meritter, som vi i dag har udtaget til OL i Paris om en lille måned. Senest var både Katrine og Simon at finde i finalerne ved EM i Rom for få uger siden, og både Lisa og Ida har også EM-finaler på CV'et med EM bronzen i 2022 som højdepunktet for sidstnævnte. Dermed stiller vi med fire atleter i absolut europæisk topklasse, som alle drømmer om at tage det næste skridt op i global sammenhæng.

Konkurrencen har aldrig været større globalt set i atletikken, og når antallet af deltagere i atletik ved OL samlet set er skåret med over 20 % siden OL 2016, så har det været et usædvanligt snævert nåleøje at få vores udøvere i gennem.

Det er ingen hemmelighed, at vi havde drømt om en bredere trup. Når det så er sagt, så er kvaliteten som nævnt i top, og selv om der ikke er medaljer i målsætningen, så går vi efter både semifinaler om måske en finale”.

Stort til lykke til alle atleter, trænere, klubber og alle de mange i baglandet der bidrager til, at der igen er danske atletikudøvere til start, når hele verdens fokus rettes på OL - og dermed atletik. 

Meget mere optakt til OL - og de danske deltagere, følger når det for alvor går løs i Paris.

Husk også, at det er muligt at følge OL på nærmeste hold med Dansk Atletiks samarbejde med Elämys Group.

Seneste nyheder