Foto: Lone Dybdal

Mastersatleter sikrer klubber toppositioner efter tredje afdeling af CRAFT Løbe Cup

Til lørdagens tredje afdeling af CRAFT Løbe Cup, skabte stærke masterspræstationer fra Aarhus Fremad Atletik og Blovstrød Løverne, ekstra spænding i toppen af den samlede stilling. Det blev en sort dag for AGF Atletik, som tabte terræn i toppen, da alle deres løbere blev forhindret i at komme frem.

Der var sne, sol og en fed omgang cross-stafet, da CRAFT Løbe Cup kom forbi Tusindårsskoven i Odense. Mange klubber var godt repræsenteret, men to af de helt store jyske klubber manglede. En bus der aldrig kom, var skyld i at AGF Atletik og Aarhus 1900 Atletik & Løb tog et stort slag i kampen om at blive Danmarks stærkeste løbeklub. Det var især AGF Atletik, som blev hårdt ramt, da ingen af deres løbere kom til start, hvilket betyder at de rykker ned på en samlet fjerdeplads med 138 point.

I topstriden udnyttede Blovstrød Løverne situationen og cementerede deres andenplads ved at score hele 79 point. Det skete på baggrund af en imponerende indsats fra mastersløberne som stod for 72 af pointene. De helt store pointslugere var de kvindelige mastersløbere, som høstede sammenlagt tre top 3-placeringer i masters 50-59 år og masters 60+ år.

Blovstrøds sublime løb betyder også, at de holder snor i Sparta Atletik & Løb, som havde deres hidtil dårligste runde med 76 point. Sparta indtager forsat førstepladsen med 240 point, kun 16 point foran Blovstrød. På tredjepladsen finder man Odense Atletik med 176 point, hvor man kan fremhæve at deres seniorer glimtede i AGF’ernes fravær. Seniorerne tog både førstepladsen hos herrerne og andenpladsen hos kvinderne.

Man kan læse mere om de individuelle resultater i nyheden på vores hjemmeside.

Aarhus Fremad Atletiks mastersatleter satte sig tungt på herrernes podier i masters 40-49 år og 50-59 år. De forsætter dermed de gode takter fra anden runde af CRAFT Løbe Cup. Den solide præstation gav dem 57 point, hvilket betyder, de banker kraftigt på til top-5, lige i kølvandet på Viborg Atletik & Motion.  

Efter tredje runde af CRAFT Løbe Cup, ser top 5 sådan her ud:

1.  Sparta Atletik & Løb – 240 point

2. Blovstrød Løverne – 224 point

3. Odense Atletik – 175 point

4. AGF Atletik – 138 point

5. Viborg Atletik – 126 point

Man kan få et overblik hele den samlede stilling her.

Halvvejs igennem er ingenting afgjort

Sparta Atletik & Løb, kan nyde deres førsteplads henover vinteren, men de skal holde sig skarpe frem mod de næste afdelinger i foråret. Der resterer stadigvæk tre afdelinger, hvor der bliver rig mulighed for at jagte føringen.  I forårets afdelinger af CRAFT Løbe Cup, skal løberne skifte fra pigsko til landevejssko, da vi går fra cross til landevejsløb.

De tre næste afdelinger er I Odense, Charlottenlund og så slutter CRAFT løbe Cup med et brag til DM 10 Km i Århus.

Næsten afdeling er i Odense d. 10. marts 2024.  

Man kan læse mere om CRAFT Løbe Cup her, hvor man også kan følge med i tilmeldingerne, som vil åbne når vi kommer tættere på.

Seneste nyheder