Nyhed fra Dansk Atletik
Anna Emilie Møller fra VM 2019 i Doha. Foto: Ulrik Pedersen.

Mesterskabskrav 2022

I 2022 har vi flere internationale mesterskaber, og for de største senior-mesterskaber (EM og VM) på stadion kan vi nu fra Dansk Atletiks side offentliggøre mesterskabskravene til stævnerne. Dansk Atletik anvender European Athletics og World Athletics mesterskabskrav. For så vidt angår de internationale ungdomsmesterskaber, så offentliggøres disse straks vi har dem klar.

Udover EM og VM har vi også World University Games 2022 (kaldet Universiaden) i 2022. Kravene for at komme med her har været tilgængelige et stykke tid, men vi minder her om det, da fristen for at betale 1. rate er den 1. marts 2022. 

På siden hvor alle mesterskabskrav offentliggøres kan mesterskabskravene ses i takt med, at de offentliggøres. 

Sidst vi havde VM var i 2019. 2021-udgaven blev udskudt til 2022 så der var plads til OL i Tokyo i 2021. EM havde vi sidste gang i Berlin i 2018. 2020-udgaven af EM blev desværre helt aflyst. Her havde vi ellers et historisk stort landshold kvalificeret, men niveauet er forblevet højt siden da, og nok endda også højnet yderligere, så det bliver spændende at hvordan landsholdet kommer til at se ud i år til bl.a. netop EM.

Af særlig interesse for mange er de direkte krav. Gældende er, at der findes flere måder at kvalificere sig på til de pågældende mesterskaber. Man kan udover at kvalificere sig direkte også kvalificere sig på andre måder. 

Seneste nyheder