Deltagere fra fire kurser samledes til et gruppebillede på Odense Atletik Stadion

Kompetenceweekend i Odense

40 kursister fra 15 klubber deltog i kompetencweekenden den 5.-6. november i Odense.

Odense Atletikstadion fik besøgende fra alle kanter af Danmark, da 40 kursister og 9 undervisere dygtiggjorde sig indenfor børne- og ungdomstræning samt ruteopmåling af landevejsløb i løbet af weekenden.

Mens de fleste deltagere på Ungdomstrænerkursus 2 blev hjulpet af unge atleter fra Odense Atletik og Sparta Atletik & Løb som viste og prøvede af øvelserne, var der fuld fart på ungdomsløbetrænerkursister og børnetrænerkursister, som selv var i gang med de fysiske aktiviteter. Opmålerkursisterne fik også lov til at komme ud i den friske efterårsluft, da ruteopmåling skulle testes i praksis i nærliggende område.

Kursisterne var dog ikke kun trætte, men også tilfredse, da de vendte hjem søndag aften. De var blevet bekræftet i deres tidligere viden, men havde også fået ny inspiration. ”Jeg er blevet bevidst om hvor vigtig min trænerrolle er for at motivere børnene”, udtalte en af kursisterne da vi spurgte til umiddelbar feedback på kurset. En anden kursist satte lidt flere ord på sin oplevelse: ”Jeg synes, at kurset har været godt. Jeg har fået en masse teori som bliver koblet op på det praktiske.  Jeg har fået nye øvelser med hjem, som kan varieres på forskellige måder og til forskellige aldersgrupper”.

Også forbundets træneruddannelsesansvarlig Søren Kirketofte var tilfreds med weekenden. "Rammerne her i Odense er virkelig gode med både stadion, indendørshal, teorilokaler og overnatningsmuligheder i umiddelbar nærhed af hinanden. Stor tak til Odense for hjælp med afviklingen og en særlig stor tak til alle undervisere, som gjorde det muligt at afholde disse kurser."

Du kan se kommende uddannelsestiltag i Connect. De to næste kurser er Dommergenopfriskning den 22.-23. november og Ungdomstrænerkursus 1 med start den 26. november.

Seneste nyheder