Caroline Bonde Holm klarede de 4.50 meter i første forsøg i dagens stangspringskonkurrence for kvinder. Foto: Brandon Van Haeren

Fire nordiske mestre til Danmark på mesterskabets første dag

Caroline Bonde Holm blev nordisk mester med en flot sæsonåbning, på en solrig dag i København, hvor fire danske guldmedaljer, danmarksrekord forsøg og fantastisk stemning på Østerbro stadion, var nogle af overskrifterne. 

Kvindernes stangspringskonkurrence blev en hed affære på det første nordiske mesterskab i mere end 50 års første dag, hvor mange danske atleter klarede sig godt og det blev til hele 14 medaljer til Danmark. 

Caroline Bonde Holm, Sparta Atletik og Løb, sprang head to head mod finske Saga Andersson på 4.50 meter. Caroline missede to forsøg på 4.40 m, og gik derefter direkte til de 4.50, som hun klarede i første forsøg. Svenske Saga Andersson klarede først de 4.50 m i tredje forsøg, og med det var titlen som nordisk mester i stangspring for kvinder hjemme. 

"Det gik over al forventning. Jeg har kæmpet med ondt i knæet hele ugen, så det at jeg overhovedet kunne springe, var jeg meget tilfreds med. At være bagud ved 4.40 m, stå over til 4.50 m og komme over den og blive nordisk mester, var virkelig fedt," lød det fra den 32-årige stangspringer, der også forsøgte at springe 4.60 meter og gik efter hvad der ville have været en ny danmarksrekord, hvis hun havde klaret det.

"Jeg tror stadig på det, og jeg håber den snart er der. Det var min sæsonåbning i dag og der er jeg godt tilfreds med de 4.50 meter," fortalte Caroline Bonde Holm efterfølgende. 

Tre guldmedaljer til løberne

Mesterskabet blev også skudt i gang med et brag for det danske hold lørdag, da dagens første sejr blev tildelt danske Mikael Johnsen, AGF Atletik, der løb først over stregen på herrernes 5000 m, i tiden 13:50.80 min. Senere på dagen gjorde Nanna Bové, Sparta Atletik og Løb, ham kunsten efter, da hun tog sejren på kvindernes 5000 m, med en ny personlig rekord på 15:53.20 min. 

"Det var superfedt. Jeg løb i sidste weekend, hvor de sidste 250 meter var ren overlevelse, så at jeg havde overskud til at tage sejren i en spurt i dag, var en helt perfekt optur, jeg er bare så glad," lød det fra Nanna Bové i mål.

Og det var generelt en god dansk dag i mellem- og langdistanceløb, hvor det også blev til en guldmedalje til Sofia Thøgersen, Sparta Atletik og Løb, på 1500 meteren i tiden 4:16.02 min, der også var en ny PR med 38 hundrededele. I herrernes 1500 m var Kristian Uldbjerg Hansen, AGF Atletik, kun et halvt sekund fra at løbe sig til en ny personlig rekord og det blev til en flot sølvmedalje til aarhus-løberen, i tiden 3:40.19 min. I herrernes 5000 m løb, blev det desuden til en flot bronzemedalje til Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik, der løb de 12,5 runder på 13:53.19 min.

Landstræner for mellem-/langdistanceløb-gruppen, Kersti Jakobsen, var også godt tilfreds med dagens resultater. 

"Det er gået supergodt i dag, med fem medaljer. Der var muligheder for løberne i alle discipliner i dag, men at det skulle bliver til medalje i dem alle, havde vi ikke forventet. Det bliver spændende i morgen, hvor der også er gode medaljechancer på både 3000 m forhindring og 800 meterne," fortalte Kersti Jakobsen. 

Dobbelt bronze til kasterne

I kvindernes diskoskast kastede Annesofie Hartmann, Hvidovre Atletik & Motion, sig til bronze med 55.01 m i et stærkt felt, hvor vinderen, svenske Vanessa Kamga, kastede 57.39 m. Det blev til endnu en bronzemedalje i kast til Danmark, på herrernes kuglestød, hvor Kenneth Mertz, Hvidovre Atletik & Motion, stødte sig til en ny årsbedste på 16.76 m. 

Sølv og bronze i herrernes trespring

I herrernes trespring var forsvarende danmarksmester Dennis Bakari Mägi, AGF Atletik, i gang på Østerbro i dag og han sprang sig til en flot sølvmedalje med 15.19 m. Bronzemedaljen i herrernes trespringskonkurrence gik også til Danmark, da Torúr Mortensen, Aarhus 1900 Atletik og Motion, sprang 14.81 m. 

Blandt springerne blev det også til en dansk medalje til Mads Moos Larsen, Aarhus 1900 Atletik og Motion, der klarede 2.00 m og fik bronze i herrernes højdespring. 

Kvalifikationer og bronzemedaljer til hækkeløberne

Martha Danneskjold Rasmussen, Aarhus 1900 Atletik og Løb, og Sebastian Højriis Monneret, Sparta Atletik og Løb, sprintede sig begge til bronzemedaljer og U23 EM kvalifikationer på 400 m hæk distancen i dag på Østerbro. Sebastian slog med tiden 52.36 sek også ny personlig rekord på den lange hæk, mens Martha var en hundrededel fra at tangere sin, med et løb i tiden 58. 11 sek.

Gustav Lundholm Nielsen, Sparta Atletik og Løb, sprintede sig også til en flot sølvmedalje i dag, da han krydsede målstregen på herrernes 400 meter finale i tiden 46.40 sek.

U20 EM kvalifikation til færøerne

Det blev også til en PR og en kvalifikation til færøerske Jónas Gunnleivsson Isaksen, Bragdið, da han med en tid på 47.24 sek på herrernes 400 m, kvalificerede sig til U20 EM i Israel til august.

Elitechef Mikkel Larsen er godt tilfreds med dagens resultater og præstationer, både hos de unge og hos de mere erfarne atleter.

"Der er flere definitive kvalifikationer til ungdomsmesterskaber i dag og det er meget positivt at se at de unge præsterer når det gælder. Det er også fedt at se at Caroline Bonde Holm udnytter de gode stangsprings forhold der var i dag og leverer på så højt internationalt niveau. Og så ser vi også et stort løft af niveauet i kvindernes længdespring, hvor det ikke helt er oppe på højeste internationale niveau, men hvor alle atleterne rykker sig opad," lød det fra elitechefen efter en spændende dag på Østerbro, hvor stemningen var lige så god som vejret. 

"Konkurrencen har vist sig som det vi gerne ville have den skulle være, nemlig en rigtig god konkurrence for mange at de danske atleter. Enkelte har ikke været skarpe i dag, men der flere der har gjort det godt og  rigtigt godt. Der har været det niveau der skal være og formålet med mesterskabet, der er at give de nordiske atleter mulighed for at prøve sig af mod hinanden, står som en klar konklusion på i dag, og derfor er det også et mesterskab vi skal have igen," lyder det fra Mikkel Larsen, der mener at Danmark har fået lidt flere medaljer end forventet på de nordiske mesterskabers første dag, og håber at søndagen også bringer positive overraskelser.

Se alle resultater fra nordisk mesterskabs første dag her: Results Nordic Athletics Championships 2023 - day 1

I morgen søndag starter programmet til nordiske mesterskaber i atletik med 4x100 m stafetterne, hvor der dog har været en del afbud grundet skader, der har betydet at Finland ikke stiller hold. Det er ikke klart hvordan konkurrencerne i morgen bliver, men der er garanteret god stemning og en masse andre spændende discipliner, hvor der igen skal fordeles medaljer mellem de nordiske lande, når dag to af mesterskaberne løber af stablen fra kl. 11.00. 

Atletik TV streamer igen live fra Østerbro, fra kl. 11.00 til kl. 15.00.

 

Nordiske Mesterskaber i atletik 2023 - dag 1

Der blev i alt uddelt 54 medaljer på NM's første dag. Medaljerne fordelte sig således landene imellem:

Sverige - 15 medaljer
6 x🥇
7 x🥈
2 x🥉

Danmark - 14medaljer
4 x🥇
3 x🥈
7 x🥉

Finland - 10 medaljer
4 x🥇
3 x🥈
3 x🥉

Norge - 12 medaljer
3 x🥇
3 x🥈
6 x🥉

Island - 3 medaljer
1 x🥇
2 x🥈

 

Sådan følger du med i Nordic Athletics Champiosnhips

Det bedste du kan gøre for at følge med, er at komme på stadion på Østerbro og se det hele live i virkeligheden, og på egen krop opleve den gode stemning - det er gratis, du skal bare møde op.

Har du ikke mulighed for at komme til København, er du heldig at hele molevitten bliver streamet LIVE fra Østerbro på Atletik TV.

Sendetider
Søndag 11.00 – 15.00

Link til livestreaming: Atletik TV

Roster Athletics appen er din bedste ven i forhold til detaljerede resultater, mens vi på Dansk Atletiks Instagram, også dækker kokurrencerne live i 'stories'

Deltagerliste til NM finder du her: Nordic Athletics Championships 2023 - Participants

Programmet for weekenden kan ses her: Deltagerliste og tidsskema til NM på Østerbro er klar

Startlister findes i Roster Athletics appen.

Seneste nyheder