Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: DECA Text&Bild

Sejr til Lisa Brix på første dag af European Games

Det blev til en flot sejr og to tredjepladser til Danmark på den første dag ved European Games og EM for hold, hvor de danske atleter samlede 105 point sammen og nu ligger på en 7. plads i 'Second Division' efter 12 øvelser.

Lisa Brix Pedersen kastede sig helt til tops på den første konkurrencedag til European Games i Polske Silesia, der også er det europæiske mesterskab for hold, med et resultat på 59.20 m i kvindernes diskoskast. 

"Det var fedt at vinde. Jeg er glad for at jeg for en gangs skyld havde en serie hvor jeg udviklede mig og kastede længst i sidste runde. Det er et fint resultat, for jeg rammer den ikke helt perfekt. Jeg kan kaste meget længere, som min træner også ville sige, men jeg er glad for at vinde og tage en sejr til holdet, over nogle, der har en bedre PR en mig," lød det fra Lisa Brix Pedersen efter afslutningen på diskoskastkonkurrencen, hvor hun var sikret sejren allerede i femte runde, inden hun i sidste runde kastede sit længste forsøg og hentede de maksimale 16 point til Danmark. 

Elitechef Mikkel Larsen var også glad for den unge kasters sejr, der har givet lidt ekstra liv i den danske lejr.

"Det var lidt stolpe ud i starten, men dagen som helhed har været god, og vi er rykket længere og længere op i feltet, øvelse for øvelse. Det har været meget som man kan forvente i en holdkamp, med op- og nedture, men der er rigtig god stemning på holdet, og med Lisas sejr her til sidst, er der også kommet lidt ekstra energi ind i lejren," lød det fra elitechef Mikkel Larsen, der var med på en telefon fra Silesia efter konkurrencerne.

Mikkel Larsen fortæller desuden at det, på trods af de mange tomme sæder, er et supergodt stadion konkurrencerne foregår på. Det er kendt for at have en hurtig løbebane og med vejrforholdene, varmt og vindstille, er forholdene tæt på perfekte for alle discipliner og for de danske atleter, der for manges vedkommende står på en af de største scener i deres karriere til European Games lige nu.

"European Games svarer til et setup som til et europamesterskab, og det er en stor scene, som mange af vores atleter ikke har været på før. Det er afgørende hvordan man håndterer det pres og der synes jeg at vores atleter er vokset med opgaven og har turdet satse og gå all-in. At de ikke alle sammen er lykkedes, er jo som det er, men at de ikke er krøllet sammen i rampelyset, er værdat tage med," fortsatte elitechefen.

To flotte tredjepladser

Katrine Koch Jacobsen kastede sig til en af dagens to tredjepladser til Danmark i kvindernes hammerkast, med et resultat på 67.10 m, et godt stykke fra hendes sæsonbedste på 71.08 m fra marts, og høstede med den flotte placering, hele 14 point til Danmark.

Jakob Dybdal Abrahamsen løb sig til den anden af Danmark podieplaceringer på konkurrencerne her til aften, på herrernes 3000 m forhindring, i tiden 8:53.86 min, der rakte til en tredjeplads i det 16 atleter store felt og et 14 points bidrag til Danmarks pointpulje i EM for hold-konkurrencen. 

Personlige rekorder 

På herrernes 400m sprintede Gustav Lundholm Nielsen sig til en ny personlig rekord med 13 hundredele og en fjerdeplads i heat A, og hentede 13 point til det danske hold med tiden 45.80 sekunder. 

Det blev også til en ny personlig rekord til debutant Andreas Holst Lange på 800 meteren, hvor han krydsede målstregen efter to runder, i tiden 1:50.59 min, som nummer 6 i heat B, hvilket resulterede i en pointhøst på 11 til holdkonkurrencen.

Nanna Bové løb sin næstbedste tid nogensinde i et stærk 5000m felt, og endte på en 6. plads med tiden 15:45.21 min, der betød at hun hentede 11 point til holdkonkurrencen.

Thea Jensen stødte sig til en 7. plads i kvindernes kuglestødskonkurrence med et resultat på 14.46 m, der udløste 10 point til det danske hold i EM-konkurrencen.

Aske Petersen sprang sig til en andenplads i herrernes stangspring, gruppe B, med et resultat på 4.90 m og hentede 8 point til holdet. 

Styrt og stolpe ud

Anna Øbakke Lange var første dansker med et resultat i bogen i dag, da hun løb 400m i en ulidelig varme, på Silesian Stadium, her til eftermiddag, men resultatet blev ikke som håbet, da Anna Øbakke Lange havde et styrt undervejs. Heldigvis kom Anna ikke til skade, men kæmpede sig over målstregen til en tid over et minut, en 8. plads i heat B og et enkelt point til holdkonkurrencen.

I herrernes trespring, var Dennis Mägi et godt stykke fra sin sæsonbedste på 14.45 m, med et resultat på 13.18 m og en 16. plads, der gav et enkelt point til holdkonkurrencen. 

Mathilde U. Kramer, der startede sin udendørssæson for mindre end to uger siden, efter at have døjet med en skade, sprintede sig til en 8. plads på kvindernes 100 m, heat A, med resultatet 11.76 sek og et points bidrag til Danmark. 

Tobias Larsen var sidste mand i gang på Silesian Stadium i Polen her til aften, og han hentede 11 point til Danmark, da han sprintede sig til en 6. plads på herrernes 100m, heat A, i tiden 10.51 (.502) sekunder.

I morgen fotsætter EM hold til European games med endnu 13 øvelser - se program og hvordan du følger med her

Se alle resultater fra European Games her (kræver bruger): European Athletics - European Team Championships

På All Athletics TV, kan man se og gense klip fra dagens konkurrencer ved European Athletics Team Championships og følge med live i morgen aften, når flere af de danske atleter skal i aktion: allathletics.tv - European Team Championships

Seneste nyheder