Nyhed fra Dansk Atletik
Juliane Hvid på vej mod guld ved NM på Østerbro i maj i år. (Deca Text&Bild)

Juliane Hvid sætter nordisk rekord på sjælden distance

Med en 2. plads i Birmingham i tiden 6:17,78 minutter på den sjældent udbudte 2000 meter forhindring bekræftede Sparta-løberen ikke bare sin gode form, men fik også en uofficiel nordisk rekord med i købet. 

Nok er 2000 meter forhindring som mesterskabs-disciplin forbeholdt U18-løbere, men undertiden bliver der i senior-regi også dystet i den. Det var tilfældet ved lørdagens Birmingham Uni Grand Prix, hvor Juliane Hvid udnyttede chancen for et rekordløb. Den 25-årige Sparta-atlet løb i mål på en 2. plads i 6:17,78 min., og skar dermed ikke bare 6,73 sekunder af Sofia Thøgersens danske bedstenotering fra DMU 2021, men klemte sig lige akkurat også under finnen Johanna Risku-Lehtinens nordiske rekord fra 2006. 

”Det var et fint løb, men også godt lige at prøve et højere pace. Måske ikke lige til VM, men inden for et års tid håber jeg da at kunne holde det tempo en kilometer længere,” fortæller Juliane Hvid dagen efter konkurrencen, som Madie Boreman vandt i amerikansk rekord 6:09,81. - se løbet HER

VM-deltagelse
Fristen for at kvalificere sig til VM i Budapest udløber i dag søndag, og med en placering som nr. 32 på den liste, hvorfra de 36 bedst placerede kvalificerer sig, har Juliane holdt godt øje med resultaterne fra de mange nationale mesterskaber, som finder sted denne weekend.

”Så vidt jeg kan se, er der to canadiere og en spanier, som kommer til at rykke foran mig, men omvendt er der et par navne, som ryger ud. Så det tegner godt,” vurderer Juliane, der kan blive den blot anden danske kvinde til at løbe 3000 meter forhindring ved VM, hvor disciplinen først i 2005 kom på kvindernes program. 

Anna Emilie Møller deltog i både London 2017 og Doha 2019. Ved sidstnævnte lejlighed leverede hun en pragtpræstation med en 7. plads i gældende dansk rekord 9:13,46 minutter, bare 11 hundrededele fra Karoline Grøvdals - officielle – nordiske rekord. 

 
Birmingham Uni Grand Prix 29. juli
2000 meter forhindring K
1. Madie Boreman USA 6:09,81 min. - NR
2. Juliane Hvid Sparta-DEN 6:17,78 - NR
3. Poppy Tank GBR 6:28,40
Resultatliste

Seneste nyheder