Juliane Hvid på vej mod sejren ved Folksam Grand Prix i Göteborg i juni. (Deca Text&Bild)

Juliane Hvid slår til i London

Forhindringsløberen kvitterede for invitationen til Diamond League ved at blive nr. 8 i personlig rekord 9:33,40. Dermed fik hun styrket sit VM-kandidatur kraftigt kort tid før deadline. I forprogrammet præsterede det danske herrehold på 4x100 meter deres hurtigste tid siden OL i Tokyo.

Personlig rekord med 3½ sekund og en 8. plads i et verdensklassefelt. Jo, Juliane Hvid stod i dén grad distancen, da hun søndag debuterede i Diamond League-stævnet i London, hvor 50.000 tilskuere på det olympiske stadion udgjorde en fornem ramme. 

”Det var bare helt vildt, det helt klart største jeg har prøvet. Jeg sugede virkelig stemningen til mig,” lyder det fra den 25-årige Sparta-løber med den forbløffende korte karriere. 

Tættere på VM
Det er kun 14 måneder siden, at hun løb sit første forhindringsløb. Dagens løb var blot nr. 9 i karrieren, og allerede nu er hun en seriøs VM-kandidat. P.t. ligger hun nr. 38 på kvalifikationslisten, hvor de 36 bedste kommer med til VM i Budapest, men dagens hurtige tid og ikke mindst placeringen i det højt rangerede stævne betyder, at hun kan forvente at rykke ind i top-36 på onsdag, når listen opdateres. 

”Jeg talte lige med min træner (Christian Friis, red.), og han mener, at jeg nok rykker op som nr. 31-32. Jo, det var vigtige point i dag, og jeg er også godt tilfreds med, at jeg på de sidste meter kunne tage en placering,” siger Juliane med henvisning til, at hun i spurten klemte sig forbi spanieren Irene Sánchez-Escribano, der for nylig løb 9:20,04. Helt fremme vandt kenyaneren Jackline Chepkoech i 8:57,35 minutter – den hurtigste tid i verden i år.

”Jeg gik bare ud til løbet i dag med en plan om ikke at tænke på omgangstider, men i stedet få mig placeret godt. Det gik måske lidt for stærkt i starten, men jeg formåede efterfølgende at geare lidt ned. Det var et optimalt løb med gode passager over forhindringerne, men der er selvfølgelig altid plads til forbedringer,” fortæller Juliane, der allerede lørdag løber igen i England, denne gang i Birmingham, hvor den sjældne 2000 meter forhindring er på programmet. Det bliver sidste løb, inden deadline for VM-kvalifikation (30/7).

De 9:33,40 er 20 sekunder fra Anna Emilie Møllers danske rekord, men 25 sekunder hurtigere end nr. 3 på alle tiders liste. 

Hurtigste stafettid siden OL i Tokyo 
De danske herrer på 4x100 meter gjorde det ligeledes godt tidligere på dagen. Selvom Kojo Musah løb over målstregen på en 7. plads som den sidste (hollænderne kom ikke i mål), er tiden 39,16 sekunder den hurtigste, siden holdet satte nordisk rekord (38,16) ved OL i Tokyo – og den 3. hurtigste af et dansk hold nogensinde. Simon Hansen, Tazana Kamanga-Dyrbak og Tobias G. Larsen løb i nævnte rækkefølge de tre første ture i det uhyre stærke heat, hvor Japan vandt foran to britiske hold i 37,80 – den hurtigste tid i verden i år.


Diamond League – London d. 23. juli
Udvalgte resultater
3000 meter forhindring K
1. Jackline Chepkoech KEN 8:57,35min WL
8. Juliane Hvid DEN-Sparta 9:33,40min PR

4x100 meter M
1. Japan 37,80s WL
7. Danmark 39,16s SB
(Simon Hansen – Tazana Kamanga-Dyrbak – Tobias G. Larsen – Kojo Musah)
Alle resultater

De fem hurtigste tider af et dansk 4x100 meter hold
38,16    Tokyo         050821 NORDISK REKORD
39,06    Chorzow    010521
39,16    London     230723
39,24    Geneve     100623
39,26    Stockholm 300622

Seneste nyheder