Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

VM (1. dag): Uldbjerg efter den hurtigste danske tid i 26 år: Jeg kan kun være tilfreds

Med personlig rekord 3:37,27 fik 1500 meter-løber Kristian Uldbjerg Hansen ikke bare en fornem VM-debut, men også fuldendt en flot dansk 1. dag.

To starter, én dansk og én personlig rekord. Dansk atletik fik lørdag den bedst tænkelige VM-åbning. Nok måtte Kristian Uldbjerg Hansen ligesom Sofia Thøgersen se sig slået ud i det indledende 1500 meter-heat efter en 13. plads, men med tiden 3:37,27 løb han ikke bare sin bedste tid nogensinde; det er også den hurtigste tid af en dansker siden 1997.

”Det var tæt på at være et optimalt løb. Jeg sætter personlig rekord, så jeg kan kun være tilfreds. Jeg holdt mig inde ved sargen hele vejen og fik den korteste vej rundt. Jeg håbede på et så langsomt heat som muligt, men forventede et hurtigt et,” sagde Uldbjerg efter løbet til DR. 

Uldbjerg lå lunt placeret i feltet det meste af vejen. Han rundede de første 400 meter i meget hurtige 56,3, inden næste omgang var mere menneskelig med ca. 59 sekunder. Da løbet gik ind i den afgørende fase, blev forskellen stor, og der var trods langt op til top-6, som var drømmen. 

”Men jeg er godt tilfreds. Det giver lidt gåsehud at stå her nu. Det har taget mig mange år at nå hertil.”

Uldbjergs tid, der rykker ham en plads op som nr. 5 på alle tiders liste, var den 30. hurtigste blandt de 58 deltagere. Altså langt bedre end seedningen indikerede.

Seneste nyheder