Mastersnyhedsbrev 4/2023

Det andet nyhedsbrev med fokus på EM udendørs i Pescara, Italien, den 21. september til den 1. oktober 2023. Denne udgave er specielt henvendt til de 33 danske EM deltagere. 

Master Komitéen under Dansk Atletik Forbund byder alle danske atleter og ledsagere/supportere velkommen til EMACS 2023 i Pescara. Der er tilmeldt 33 danskere. Til WMACS i Malaga i 2018 var vi 59 tilmeldte og i Tampere i 2022 var 44 tilmeldte. 

DAFs Master Komité er til stede under mesterskaberne. Vi vil forsøge at hjælpe de atleter, der løber ind i praktiske problemer undervejs. Hvis der er nogle ting, du står uforstående overfor i relation til din konkurrence, så har vi delt arbejdsopgaverne imellem os således: 

Kast, Technical Meetings og alle officielle kontakter til arrangør, EMA og WMA:
Inge Faldager, mobil +4572202296 og Knud Høyer, mobil +4520864630; fanges på mail: knudhoeyer@gmail.dk; eller skriv til os på Messenger: Det danske hold EMACI Pescara2023 

Spring/sprint (til og med 400m) Mangekamp og stafetter:
Knud Erik Pedersen, mobil 26231284 eller knuderik@privatsport.dk 
Knud Erik er administrator på vores fælles Facebookgruppe: Det Danske Hold-EMACI-Pescara2023. Følg linket tilmeld dig så hurtigt som muligt.

Mellem og lang (800m ++ Non Stadia):
Thomas Andersen, mobil +4593607630 eller mail: thaivf@hotmail.com. 

Vi svarer primært på opkald, mens der er gang i dagens øvelser – men ikke, når vi selv er i konkurrence. Se oversigten over alle danskere i øvelser i Facebook-gruppen. Hvis du udenfor dette tidsrum er i alvorlige vanskeligheder i forhold til at komme i konkurrence næste dag, så ring primært til Knud Høyer på +4520864630, eller Knud Erik Pedersen på +4526231284, så vil vi forsøge at hjælpe dig. 
Vi vil forsøge at lave en ”danskerlejr” på de stadions, som vi selv er på i vores egne øvelser eller på en af vores øvelsesfridage, så det er muligt at være sammen med andre danskere på samme stadion. Kig efter vores Dannebrog. Vi opfordrer desuden alle danskere til at have dannebrogsflag med, så vi kan se hinanden på de forskellige stadions. 

Tilmeldingerne til europamesterskaberne i Pescara er for længst afsluttet. Arrangørerne (forkortet LOC) er i gang med at få alle deltagerne og deres øvelser ind på de bedst mulige stadions – ud af de tre mulige.

Jeg er jævnligt i kontakt med de øverst ansvarlige fra European Masters Athletics (EMA): Stadia Ma-nager Janusz Krynicki og viceprecident of Competition Giovanni Tracanelli, som jeg også var sammen med, da vi var til site visit i april.

De oplyser bl.a., at antallet af deltagere i kasteøvelserne er meget stort, så der er flyttet nogle øvelser fra Francavilla til Pescara hovedstadion. Det endelige tidsskema og dermed øvelsernes endelige placering på stadion skulle nu være på plads ud fra den udgave af konkurrenceplanerne, som du kan finde på hjemmesiden her

Maria Sløk har udarbejdet et forbedret/alternativt tidsskema for kasteøvelser for de yngste kvindegrupper. Det er blevet positivt modtaget af Janusz og Giovanni, som forsøger så godt som muligt at imødekomme forslaget, fordi det vil betyde langt bedre afvikling af deres øvelser, som overstiger 22 deltagere – og så skal de opdeles i to grupper. Det betyder mere luft i tidsskemaerne for LOC.

Jeg har skrevet en mail til alle 33 danske tilmeldte, at de skal gå ind på tidsskemaerne for deres øvelsesdag og finde deres øvelse, stadion og tidspunkt, og sende disse oplysninger til teamleder Knud Erik Pedersen på mail: knuderik@privatsport.dk. Knud Erik laver så oversigter over vores øvelser på de tre stadioner. Du er selv ansvarlig for, at de oplysninger du sender til ham, er korrekte. MEN DER ER MANGE SOM ENDNU IKKE HAR SVARET TIL Knud Erik. Gør det nu!

Som supplement vil vi gerne vide, hvor du bor mens du er i Pescara, så vi kan planlægge fællesmø-der, som er bedst for alle. 

Alt hvad vi oplever af flotte resultater og fejringer af dem der får medaljer samt en masse action-billeder må du meget gerne uploade på vores facebookside: mastersatletik.dk, så alle hjemme i Danmark og i DAFs kommunikationsteam også kan leve med i det vi oplever under mesterskabet. De vil også lægge nyheder om os på DAFs nyheder.

Teamlederne opdaterer løbende en oversigt over alle medaljedeltagerne, og over dem der kommer i finaler. 
Før du rejser fra Danmark 

Før du rejser fra Danmark
Inden du sætter dig op i flyveren, toget eller en bil er det vigtigt, at du har læst nedenstående informationer. Du får brug for dem, så snart du ankommer til Pescara stadion for at akkreditere dig. Dvs. at du bekræfter, at du er ankommet. Det skal indtastes i systemerne hos LOC. Mange af informationerne har vi taget direkte fra ”Team manual” som du finder på dette link fra arrangørernes hjemmeside. Du skal ikke udskrive den, den er på 66 sider.

Team Manualen (i det følgende forkortet TM) er din primære guideline under EMACS 2023, og link til den har vi også lagt ind på facebookgruppen: Det danske hold EMACI Pescara2023. Du får den i velkomstpakken, når du bliver akkrediteret, men vi foreslår, at du allerede nu kigger i den på hjemmesiden, og kontakter os, hvis du ikke kan forstå det, der står eller bare er det mindste usikker. 

Accreditation Centre og TIC-centre (Se TM side 22-23 med kort over Pescara Stadium) 
Det er her alle officielle ting foregår. Det er her man henter sine startnumre og bliver akkrediteret. Medbring pas eller anden billedlegitimation. Vi tror nok, at du får udleveret TM og akkrediteringsskilt, der skal bæres hele tiden (bortset fra i konkurrencer), du får udleveret 3 startnumre og et transportkort. Hvis man mister sit ak-krediteringsskilt, koster det 20 euro for et nyt.
 
For af få lov til at deltage skal du desuden confirm dvs. bekræfte, at du vil deltage i alle de øvelser, du har til-meldt dig. Vi anbefaler, at du gør det med det samme umiddelbart efter, at du er blevet akkrediteret – det er ved skranken i samme hal. Hvis det ikke er muligt for dig, SKAL du gøre det personligt i Accreditation Center senest dagen før din øvelse, eller for øvelser efter kl. 15 inden kl. 12 samme dag (det er ikke muligt at lave online confirmation). Her får du et såkaldt bekræftelseskort på, at du deltager i en øvelse, og den lille seddel skal du gemme – f.eks. sammen med dit akkrediteringskort – og fremvise, når du melder dig i callroom. 

Når du er akkrediteret, kan du få udleveret et transportkort til lokal benyttelse af den offentlige trafik i Pescara. 

Åbningsceremonien starter onsdag den 20.9. kl.18:00. Mødetidspunkt er mellem 17-18 ved jernbanestationens største parkeringsplads. Gadeparaden gennem en lille del af byen slutter på Piazza della Rinascita, hvor den officielle åbning foregår. Vi håber meget, at der er mange danskere som er ankommet og vil deltage i åbningsceremonien. Husk det er i danmarkstøj. Tag gerne dannebrogsflag med.

Call rooms tiderne fremgår af side 27. Bemærk, at deltagere i half Marathon, 10 km road Run og Cross Country og Road Race Walk skal benytte særligt endeligt check senest 30 minutter før øvelsesstart på startstedet.

På hovedstadion bliver der solgt souvenirs, hængt information op, uddeling af medaljer m.v. Der bliver hængt resultatlister op på de enkelte stadions for de øvelser, der foregår her. Desuden plejer der at være hurtig opda-tering af resultater på arrangørernes hjemmeside under ”Results”. Resultaterne i dine øvelser vil hurtigst muligt blive offentliggjort på det stadion, hvor du har konkurreret. 
Accreditation Centers åbningstider finder du i TM på side 23. 

TIC centeret er forbeholdt Team Managers og officials.
For alle atleter oprettes ét information point tæt på hovedindgangen til hovedstadion ved siden af Expo (se TM side 22).

Alle medaljeceremonier foregår kun på det specielle område på Main stadium. Hvis du skal have medalje, skal du præsentere dig på stedet senest 15 minutter før den annoncerede medaljeoverrækkelse. Hver dag offentliggøres tider for medaljeoverrækkelserne. Medaljer for aftenens seneste øvelser vil normalt uddeles næste formiddag.

Detailplaner over de tre stadions finder du i TM på siderne 41-43.

Muligheder for træning og opvarmning finder du under omtalen af hvert stadion i TM på siderne 15-17.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig Athletes Party den 26.9. i Porto Turistico kan du nå det endnu ved at klikke dig ind på hjemmesiden til dette link, hvor du udfylder tilmelding og betaler på forhånd: 

Vi ses i Pescara!! 
Knud P, Thomas, Inge & Knud H

Seneste nyheder