Sofia Thøgersen blev nordisk mester i U20-klassen til NM Cross i Reykjavik, Island. Foto: DECA Text&Bild

Guld til Sofia Thøgersen og bronze til Juliane Falsig Hvid og Joel Ibler Lillesø til NM Cross

Det blev til hele tre medaljer, herunder en nordisk mester, til det danske hold, der løb NM Cross i Reykjavik søndag. Udover de flotte individuelle præstationer, høstede Danmark også tre holdmedaljer på Island. 

"Vi klarede os bedre end forventet. Især var det spændende i herrernes seniorløb, hvor der stillede et meget stærkt felt til start, men det alligevel blev til topplaceringer til danskerne. Det er fantastisk med tre medaljer, og endda en guld til Sofia, der havde helt styr på sit løb. Det er også godt at se at Ole Hesselbjerg er tilbage, og at alle kæmpede og gav sig alt det de kunne," lyder der fra landstræner Kersti Jakobsen, efter dagens NM på Island, hvor det blev til tre individuelle medaljer og hertil også tre holdmedaljer.

Sofia Thøgersen, Sparta Atletik & Løb, lagde flot ud i Reykjavik søndag formiddag, hvor hun sammen med et felt med 18 andre U20-kvinder, skulle først i aktion til de nordiske mesterskaber i Cross. Hun tog guldet, som ny nordisk mester efter de 6 km, som hun løb i tiden 22:10 minutter. Det blev til en sejr med hele 15 sekunder ned til svenske Elsa Sundqvist og yderligere 10 sekunder ned til Majken Larsson, også fra Sverige. 

 

Guld til Sofia Thøgersen
Sofia Thøgersen med sin guldmedalje til NM Cross. Foto: DECA Text&Bild

 

De tre andre danske U20-kvinder, klarede sig også ganske flot i det tætte felt, med Astrid My Rønde Kristensen, Odense Atletik, på en 9. plads, under et minut efter Sofia, og Signe Risvig, Skive Atletik og Motion, og Lærke Thygesen, Randers Freja Atletik, på henholdsvis en 15. og 16. plads, 1:11 og 1:21 minutter efter. 

De unge danske mænd i U20-klassen, fik værdifuld erfaring med hjem fra Reykjavik, hvor Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik, var hurtigst på de 6 km cross, i tiden 20:26 min, der rakte til en 8. plads, 1:20 min efter svenske Karl Ottfalk, der tog sejren. De tre andre unge danskere, fulgtes ad langt hen i løbet, og kom i mål som nummer 13, 14 og 15, med Lynge Mejlvang Hansen, Viborg Atletik og Motion, og Sebastian Nygaard, AGF Atletik, ind i samme tid, 1:59 min efter, og Lasse Kassentoft Bosenbæk, Skive Atletik og Motion, 8 sekunder langsommere. 

Hos seniorkvinderne blev det også dansk medalje, da Juliane Falsig Hvid, Sparta Atletik & Løb, løb sig til bronze til sidst, efter et tæt løb. Hun løb i mål 9 sekunder efter norske Ina Halle Haugen, der tog sejren fire sekunder foran sin landsmand Hanne Mjøen Maridal. 

Carolien Millenaar, Herning Løbeklub, var 40 sekunder efter vinderen af kvindernes seniorkonkurrence på en 7. plads, mens Josephine Thestrup, Sparta Atletik & Løb, kom i mål 2:18 min efter den hurtigste på en 11. plads og Monique Mechlenburg, Aarhus 1900 Atletik & Løb, blev nummer 14, 3:15 min efter. 

Hos seniormændene blev det også til en bronzemedalje til Joel Ibler Lillesø, Bagsværd Atletik Club, der timede sit løb rigtigt og kunne trække fra til sidst og afgøre tredjepladsen efter et tæt løb, hvor de fem forreste løb ud på sidste runde sammen. Med kun fire sekunder op til de to hurtigste, de rutinerede norske løbere, Even Brøndbo Dahl og Jacob Boutera, der blev nummer 1 og 2, men løb samme tid, blev det også tæt om medaljerne helt til sidst.

Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik, der havde taget teten i starten af løbet, endte på en flot 5. plads, kun 11 sekunder efter de norske vindere, og et enkelt sekund foran tredje dansker i mål, Ole Hessebjerg, Sparta Atletik & Løb, der blev nummer 6. Med norske Eivind Øygaard på en 4. plads, blev det en klar sejr til de norske mænd i holdkonkurrencen, men Danmark kom på en flot andenplads foran Sverige. Sidste dansker i mændendes seniorkonkurrence, Jacob Ejby Stengard, Odense Atletik, blev nummer 14, lige over to minutter efter de hurtigste.

Tre medaljer i holdkonkurrencerne

Udover seniormændenes sølvmedalje, blev det til to bronzemedaljer til de danske hold. Først løb U20 kvinderne sig til en tredjeplads i holdkonkurrencen efter Sverige og Norge, hvor Sofia Thøgersen, Astrid My Rønde Kristensen og Signe Risvig talte til det danske resultat. I kvindernes seniorklasse, blev det også til en tredjeplads i holdkonkurrencen til Danmark efter Norge og Sverige, med Juliane Falsig Hvid, Carolien Millenaar og Josephine Thestrup som tællende til resultatet. I U20 mændenes holdkonkurrence blev Danmark nummer fire efter Norge, Sverige og Finland. 

 

Udvalgte resultater NM Cross

U20 kvinder - 6 km
1. Sofia Thøgersen, DEN, 22:10 
2. Elsa Sundqvist, SWE, +0:15
3. Majken Larsson, SWE, +0:25
4. Malin Hoelsveen, NOR, +0:28
5. Anne Marie Sirevåg, NOR, +0:29
6. Towa Nilsson, SWE, +0:34
9. Astrid My Rønde Kristiensen, DEN, +0:54
15. Signe Risvig, DEN, +2:11
16. Lærke Thygesen, DEN, +2:21

U20 herrer - 6 km
1. Karl Ottfalk, SWE, 19:06
2. Kristian Bråthen Børve, NOR, +0:05
3. Simen Gløgård Stensrud, NOR, +0:14
4. Håkon Moe Berg, NOR, +0:20
5. August Da Silva Sveen, NOR, +0:23
6. Gabriel Claesson, SWE, +0:29
8. Lasse Bjørn Jensen, DEN, +1:40
14. Lynge Mejlvang Hansen, DEN, +1:59
15. Sebastian Nygaard, DEN, +1:59
16. Lasse Kassentoft Boesenbæk, DEN, +2:07

Senior kvinder 
1. Ina Halle Haugen, NOR, 32:42
2. Hanne Mjøen Maridal, NOR, +0:04
3. Juliane Falsig Hvid, DEN, +0:09
4. Emma Lillemo, SWE, +0:17
5. Sigrid Jervell Våg, NOR, +0:25
6. Johanna Larsson, SWE, +0:29
7. Carolien Millenaar, DEN, +0:40
11. Josephine Thestrup, DEN, +2:18
14. Monique Mechlenburg, DEN, +3:15

Senior herrer 
1. Even Brøndbo Dahl, NOR, 28:03
2. Jacob Boutera, NOR, +0:00
3. Joel Ibler Lillesø, DEN, +0:04
4. Eivind Øygaard, NOR, +0:10
5. Mikkel Dahl-Jessen, DEN, +0:11
6. Ole Hesselbjerg, DEN, +0:12
14. Jacob Ejby Stengaard, DEN, +2:03

Se alle resultater fra NM Cross på Island her: Resultater Nordic Cross Country Championships 2023

Seneste nyheder