Nyhed fra Dansk Atletik
Foto: Lone Dybdal

Suveræne sejre til Axel Vang og Carolien Millenaar til DM Cross

Axel Vang Christiansen hentede kongepokalen hjem til FIF Hillerød Atletik, mens Carolien Millenaar, Herning Løbeklub, kunne løfte Peter Bistrup-pokalen efter de godt 10 km rundt i Hørhaven syd for Aarhus lørdag eftermiddag, begge som suveræne danske mestre i cross.

Axel Vang Christensen vandt mændenes seniorklasse med hele 51 sekunder ned til nummer to, Mikkel Dahl-Jessen, AGF Atletik, efter 10 km rundt på dagens tænderudtrækkende rundstrækning i Hørhaven. Den 19-årige Hillerød-løber lå i front det meste af løbet og kunne for anden gang iføre sig hvide stofhandsker og løfte den massive sølvpokal, 'Kongepokalen', som danmarksmester i cross. 

"Det var en af de gode dage. Det er enden på et års ørkenvandring for mig, så det at jeg følte mig som mig selv igen, det var rigtigt godt. Og så var der virkelig mange der heppede, det var også fedt," lød det fra Axel Vang Christensen, der har døjet med skader det meste af 2023, i mål.

Sølvet var også sikkert i hus hos Mikkel Dahl-Jessen, der havde 1A8 sekunder ned til klubkammerat Andreas Bock Bjørnsen, der som landsholdsløber i orienteringsløb, ikke lod sig stoppe af de stejle stigninger, det tunge græs og den ujævne bund på ruten i Hørhaven, og tog bronze. 

Hos seniorkvinderne lå Carolien Millenaar fra Herning Løbeklub forrest fra start til slut på de mange runder i mudderet, og hun kunne hæve den gyldne pigsko på Peter Bistrup pokalen som danmarksmester i cross, med 30 sekunder ned til nummer to, Karoline Husted, Aarhus 1900 Atletik og Løb. 

"Det var fedt! Solen skinnede, der var super stemning og en masse tilskuere. Jeg ligger i maraton-træning og var bange for om bakkerne i dag, ville bryde min rytme for meget, men mine splittider lå mellem 5:01 og 5:05 minutter pr. runde, så det kunne ikke være meget mere stabilt," lød det fra Carolien Millenaar efter hun havde krydset målstregen.

Hjemmebanemedaljen til den 21-årige Karoline Husted, blev af speakeren fremhævet som dagens overraskelse, da det var hendes første crossløb nogensinde. Hun tog andenpladsen fem sekunder foran Sparta Atletik og Løbs Annie Saugstrup, der ikke kunne holde den unge aarhusianer bag sig på sidste runde og måtte 'nøjes' med bronze. 

Karoline Husted sikrede sig udover en sølvmedalje i seniorklassen, også en medalje af guld, da hun var hurtigste U23-kvinde til DM Cross. Hun vandt et minut og 17 sekunder foran Marie-Louise Jørgensen, Aarhus 1900 Atletik og Løb, og 3:50 min foran Signe Risvig, Skive AM. 

I U23-klassen for mænd, var Jeppe Risvig, AGF Atletik, hurtigst, 33 sekunder foran Elias Hinge Krogsgaard, Silkeborg OK Trail, og 46 sekunder hurtigere end Elias Shifris, AGF Atletik, der tog bronze. 

Sejrene i U20-klasserne var lige så overlegne som hos seniorerne. I U20-klassen for kvinder, vandt Astrid My, Odense Atletik, med mere end 2,5 minut ned til Julie Meiner-Duedahl, AGF Atletik, mens Joakim Bertelsen vandt mændenes U20-klasse med 28 sekunder ned til Lasse Bjørn Jensen, Odense Atletik, der tog sølv og yderligere 27 sekunder ned til Laurits Gade Strøyer Andersen, Blovstrød Løverne, der tog bronze.

I U18-klassen var Siv Bertelsen, AK Heden, hurtigste kvinde, 10 sekunder foran Signe Risvig, Skive AM, der tog sølv og hele 3:37 minutter foran Camilla T. Blaabjerg, Sparta Atletik og Løb, der løb sig til bronze. Hos mændene under 18 år, var Benjamin Azimi Khanlarkhani, Sparta Atletik og Løb, hurtigst, 20 sekunder foran Lynge Mejlvang Hansen, Viborg AM, og yderligere 13 sekunder foran Sebastian Bræmer Nygaard, AGF Atletik, der tog bronzen. 

Der var også mange seje mastersatleter med til cross i Hørhaven og alle resultater fra DM, der også var anden afdeling af CRAFT Løbe Cup, kan ses i SportsTiming her: Resultater DM Cross og CRAFT Løbe Cup afdeling 2

Seneste nyheder