Nyhed fra Dansk Atletik
Axel Vang Christensen jubler sammen med sin træner Nikolaj over at slå den 29 år gamle rekord på 10 km landevej, ved Valencia 10K i Spanien søndag. Foto: Privat

Axel Vang Christensen sætter ny dansk rekord på 10 km landevej

Med tiden 28:21 minutter til Valencia 10K søndag, slog Axel Vang Christensen den tidligere danske rekord, sat af Klaus Hansen i 1995, med fire sekunder, og det unge løbetalent fra FIF Hillerød Atletik viser at han har et godt udgangspunkt for at kvalificere sig til OL til sommer.

"Det er en rekord fra en tid, som bliver betegnet som den gyldne tid, og jeg synes, det er en rekord, der har stået for længe, så det betyder noget helt særligt," sagde Axel Vang Christensen til DR efter løbet, hvor mere end hundrede eliteløbere stillede til start og han løb sig til en dansk rekord med 4 sekunder i tiden 28:21 minutter.

Efter et hårdt 2023, er den viljestærke løbestjerne tilbage, og det stærke felt i Spanien, pustede til motivationen for FIF-løberen.

"Det er første gang, jeg har været en del af et felt med verdens absolut bedste, og jeg nærmer mig, at kunne blande mig blandt de bedste," fortalte Axel Vang Christensen til DR og uddybede:

"Der var ikke mange 19-årige, der løb lige så hurtigt som mig, hvis der overhovedet var nogen, så det motiverer mig, og jeg har fået blod på tanden til at arbejde endnu hårdere."

Løbet i Valencia var en del af Axel Vang Christensens langsigtede plan, om at løbe sig til en plads til OL på 3.000 meter forhindring, som han har dansk U23 rekord på i tiden 8:29.12 minutter.

"Målet med løbet var at forbedre grundformen, og jeg er meget tilfreds. Jeg løb de første fem kilometer under 14 minutter. Det handlede om at kæmpe alt, hvad man kunne, og dø til sidst," sagde Axel Vang Christensen til BT efter løbet og fortsatte:

"Jeg føler, at jeg har fået et godt udgangspunkt for de kommende træningslejre frem mod sommersæsonen og målet, 3.000 meter forhindring ved OL i Paris."

OL-kravet er enten at løbe 8 minutter og 15 sekunder på distancen eller at samle nok point sammen til kvalifikationsstævnerne i løbet af foråret og forsommeren.

Ole Hesselbjerg har lige nu den danske rekord på distancen med tiden 8 minutter og 20 sekunder, men den tid håber Axel Vang Christensen at kunne slå, når banesæsonen starter op i maj og vinduet for OL kvalifikationen åbner. 

"Jeg håber på, at kunne arbejde mig ned omkring 8:15 minutter," fortalte Axel Vang Christensen til DR søndag.

Valencia 10K blev vundet af Jacob Kiplimo fra Uganda i tiden 26:48 minutter, mens kenyanske Agnes Ngetich satte verdensrekord for kvinder i tiden 28:46 minutter. Axel Vang Christensen blev nummer 31 i herrefeltet. 

Se alle resultater fra Valencia 10K her: Results - Valencia 10K

 

Seneste nyheder