Axel Vang Christensen løb sig i december til sejr i U20-klassen ved EM Cross i Bruxelles. Foto: European Athletics

Dansk rekord på 10 km er europæisk U23 rekord

Axel Vang Christensens tid på 10 km til Valencia 10K er udover dansk rekord, også europæisk U23 rekord. 

Axel Vang Christensen er nu ikke kun blevet U20 europamester efter sit comeback oven på en længere skadesperiode, nu har den 19-årige løbestjerne også sat europæisk U23-rekord. 
Det gjorde FIF Hillerød-løberen, da han i søndags løb 28:21 minutter ved Valencia 10K i Spanien og satte dansk rekord på 10 km distancen. I december løb Axel Vang Christensen sig til guld i U20-klassen ved EM Cross i Bruxelles, og gjorde for alvor comeback efter et 2023, der har været præget af skader for den unge løber. 
"Jeg oplever at jeg er et andet sted mentalt end for et år siden, fordi jeg har været igennem så meget og har været derude, hvor jeg har gjort alt hvad jeg kunne for at komme tilbage i den her sport. Jeg har været ved at give op og har overvejet at købe en cykel og se om jeg kunne køre mig til en plads på et professionelt cykelhold. Så langt har jeg været ude, så jeg er glad for at være tilbage og glæder mig til et nyt år, hvor jeg har en masse mål med løb," fortalte Axel Vang Christensen efter sejren i Belgien, og kunne altså allerede i årets første konkurrence sætte hak ved en dansk rekord og en U23 rekord på europæisk niveau. 
Efter løbet i Valencia, kunne Axel Vang Christensen løfte lidt mere af sløret for hvad hans mål og drømme for året 2024 er. 

"Jeg føler, at jeg har fået et godt udgangspunkt for de kommende træningslejre frem mod sommersæsonen og målet er at kvalificere mig til OL i Paris på 3.000 meter forhindring," fortalte Axel til DR efter løbet i Spanien.

OL-kravet er enten at løbe 8 minutter og 15 sekunder på distancen eller at samle nok point sammen til kvalifikationsstævnerne i løbet af foråret og forsommeren.

Ole Hesselbjerg har lige nu den danske rekord på distancen med tiden 8 minutter og 20 sekunder, men den tid håber Axel Vang Christensen at kunne slå, når banesæsonen starter op i maj og vinduet for OL kvalifikationen åbner. 

"Jeg håber på, at kunne arbejde mig ned omkring 8:15 minutter," fortalte Axel Vang Christensen videre til DR søndag efter løbet i Valencia. 

Se alle resultater fra Valencia 10K her: Results - Valencia 10K

Seneste nyheder