Nyhed fra Dansk Atletik
Kristian Uldbjerg Hansen løb ny dansk rekord på 1500 m i weekenden, her ses han til VM i Budapest i sommer. Foto: DECA Text&Bild

Stor indendørsweekend i Dansk Atletik

Sidste weekend blev et foreløbigt højdepunkt i indeværende indendørssæson i Dansk Atletik, med blandt andet tre danske rekorder, historiens næsthurtigste danske 60 m og flere årgangsrekorder. Har du ikke holdt øje, får du en kort opsummering af de flotte resultater her.

Der var gang i løbebanerne i Frankrig til Metz Moselle Athleor Indoor Meet, der er et World Athletics Indoor Tour Silver-stævne. Her blev der løbet hele to danske rekorder, på 1500 m og 3000 m. 

Sidstnævnte stod Sofia Thøgersen, Sparta Atletik og Løb, for, da hun løb 8:50,26 minutter og slog den stående rekord på indendørsdistancen med mere end 10 sekunder. En helt fantastisk præstation, der også rækker til en europæisk U20-rekord på 3000 meteren. Og ikke nok med det, var den danske rekord nummer to på bare fem dage. 

På 3000 m for mænd, løb Joel Ibler Lillesø, Bagsværd Atletik Club, også en hurtig tid på rundbanen i Metz, hvor han satte dansk 21-års rekord i tiden 7:49.02 minutter. Det gjorde det unge løbetalent kun en uge efter, at han også satte 21-års rekord på 1500 m ved et stævne i Apeldoorn, Holland, i tiden 3:43.60 minutter.

Kristian Uldbjerg Hansen, AGF Atletik, var også på banen i Metz i weekenden og fik vist at vinterens træning frem mod indendørssæsonen er gået godt. Den 27-årige århusianer løb 3:38.54 på 1500 meteren og slog den legendariske danske rekord på distancen, sat af Mogens Guldberg tilbage i 1991, med 31 hundredele. Den erfarne mellemdistanceløber havde inden løbet drømt om at løbe dansk rekord, men endelig blev det ambitiøse mål til virkelighed. 

Flotte mangekampsresultater i Randers

Endnu en dansk rekord blev sat i Randers i weekenden, hvor der var DM i indendørs mangekamp. Her kastede, sprang, sprintede og løb 24-årige Christian Gundersen fra Sparta Atletik og Løb sig til en ny dansk rekord i mændenes 7-kamp. Med 5613 point, blev det en ny dansk rekord 71 point bedre end den tidligere, der blev sat af Lars Warming, Aarhus 1900 Atletik og Løb, tilbage i 1988. Og den snart 61-årige mangekæmper fra Aarhus kunne endda se sin rekord slået 'live', da han selv var tilstede i hallen i Randers. 

I kvindernes mangekampskonkurrence, var Betty Marie Ramsgaard Jensen også tæt på at slå den danske rekord i kvindernes 5-kamp, hvor hun var kun 54 point fra den stående rekord. Den 19-årige Sparta Atletik og Løb-mangekæmper måtte i stedet nøjes med en overlegen sejr til DM og en U23 rekord.

Det blev til endnu en flot mangekampspræstation for en spartaatlet til DM i mangekamp i Randers, hvor 19-årige Sofus Vølund kæmpede sig til en dansk U20-rekord med 5400 point i syvkamp.

August Skytte, Ballerup Atletik Klub, satte også årgangsrekord for D17 indendørs i femkamp, med 3503 point, kun to point foran Joel Frederik von d'Ahes, Sparta Atletik og Løb, rekord fra sidste år.

Dyk ned i alle resultaterne fra DM mangekamp her: Resultater - DM mangekamp

Toer i Düsseldorf

Til World Athletics Silver World Tour stævnet ISTAF Indoor i Düsseldorf, sprintede Mette Graversgaard sig til dansk årsbedste på 60 m hæk i tiden 8,08 sekunder. Det blev til en flot andenplads for Aarhus 1900 Atletik og Løb atleten, på løbet hvor amerikanske Amber Hughes tog sejren.

Historiens næsthurtigste tid

Klubkammerat til Mette Graversgaard, sprinter Simon Hansen, satte for nogle uger siden et stærkt dansk årsbedste på 60 m i tiden 6,58 sekunder ved World Tour Bronze stævnet Aarhus Sprint'n'Jump. Men allerede i weekenden fulgte han den hurtige tid op med endnu én, da han løb næsthurtigste tid nogensinde med 6,64 sekunder til World Tour Bronze stævne i Stockholm, og snuppede årets anden World Tour sejr. 

En anden hurtig sprinter, Jónas Gunnleivsson Isaksen fra færøske Bragdið, satte forrige weekend også 21-års rekord på 200 m ved Pallasspelen i Malmö

Sidst men ikke mindst løb Majken Lützen, Sparta Atletik og Løb, dansk 21-års rekord på 1000 m i Boston lørdag, i tiden 2:52.33 minutter. 

Flotte resultater hele vejen rundt, der tegner godt for både Nordenkampen på søndag og DM inde i Odense i næste uge, hvor der er mange ranglistepoint på spil. 

 

Seneste nyheder