Nyhed fra Dansk Atletik

Syv atleter og to stafethold forhåndsudtaget til EM

Elitechef Mikkel Larsen satte torsdag navne på de første danske atleter, som får billet til EM i Rom i juni måned. Det er dog kun den første udtagelse frem mod mesterskabet, hvor dansk atletik måske kan ende med den hidtil største danske EM-trup nogensinde.

Ida Karstoft og et halvt dusin andre topatleter kan så småt begynde at pakke kufferten. Torsdag fik de nemlig besked om, at de er blevet forhåndsudtaget til EM, som finder sted i Rom d. 7.-12. juni.

Den glædelige besked fra elitechef Mikkel Larsen inkluderer også to stafethold på 4x100 meter, som der først senere vil blive sat navne på. Det er dog kun begyndelsen, understreger elitechefen, som ser tegningen til en af de største danske EM-trupper nogensinde:

”Vi drømmer om en rekordstor trup med måske 25 eller flere navne. For de fleste er sæsonen endnu ikke begyndt, men der er tegning til noget stort, og det skal blive spændende at følge med den kommende tid, hvor mange jagter en EM-billet.”

Den officielle deadline for kvalifikation er den 26. maj, men herefter kan der vise sig at falde et par wildcards i danske hænder.

Et ekstremt vigtigt EM

”Med både EM og OL inden for mindre end to måneder er 2024 selvsagt et specielt år i atletikkens verden. OL er selvfølgelig det største, men jeg ser EM som et ekstremt vigtigt mesterskab, ikke bare med muligheden for medaljer, men også som et springbræt til legene i Paris,” understreger Mikkel Larsen med henvisning til OL-kvalifikationen, som løber juni måned ud. 

EM kommer dog til at smage lidt af OL, eftersom konkurrencerne finder sted på Stadio Olimpico, hvor de olympiske lege blev afholdt i 1960. For 50 år siden – i 1974 - dannede stadionet desuden ramme om EM, som for dansk atletiks vedkommende særligt huskes for højdespringer Jesper Tørrings legendariske triumf.

Den endelige EM-trup vil blive præsenteret ved et pressemøde i København tirsdag den 28. maj (nærmere information vil følge).

Forhåndsudtagne atleter til EM i Rom d. 7.-12. juni 2024

Kvinder
Ida Karstoft (Sparta Atletik & Løb) – 200 meter
Mette Graversgaard (Aarhus 1900 Atletik & Løb) – 100 meter hæk
Juliane Hvid (Sparta Atletik & Løb) – 3000 meter forhindring
Caroline Bonde Holm (Sparta Atletik & Løb) – stangspring
Katrine Koch Jacobsen (Sparta Atletik & Løb) – hammerkast
Lisa Brix (Sparta Atletik & Løb) – diskoskast
Stafethold 4x100 meter*

Mænd
Simon Hansen (Aarhus 1900 Atletik & Løb) – 100 meter*
Stafethold 4x100 meter*

*afventer endelig bekræftelse fra European Athletics

Online informationsmøde - åbent møde for trænere, atleter og klubber om EM kvalifikation

Tirsdag den 30. april kl. 20.00 afholdes EM-informationsmøde hvor alle kandidater/trænere er velkomne. Her vil Lars Nielsen (team leder) og Mikkel Larsen give de seneste informationer om udtagelsesprocedurer, sportsligt setup samt en masse info om logistik. 

Teams møde 30/4 kl. 20: Klik her for at deltage i mødet

Seneste nyheder