TrackFit træning i Trongårdens IF, der har hold for mænd og kvinder 30+ og for studerende.

TrackFit: Alsidig træning til alle niveauer

TrackFit er en træningsform, der tager udgangspunkt i atletikkens effektive og alsidige grundtræning. Træningen kombinerer elementer fra løb, styrketræning og funktionel træning og tilbyder en helt ny tilgang til at forbedre både kondition og styrke.

I stedet for at tage udgangspunkt i én træningsdisciplin, kombinerer TrackFit flere elementer for at skabe en helhedsorienteret og effektiv træning og består af både individuelle-, par- og holdøvelser. Træningen foregår udendørs hele året rundt og atletikbanen danner rammerne for træningen.

”Det er en træningsform, hvor vi både anvender styrke og kondition. Vi benytter især atletikbanen og løbebanen til træningen, men henter derefter udstyr fra vores skur for at udføre styrkeøvelserne.
Herude hos os starter vi træningen med at løbe en omgang rundt om banen - det er 400 meter, så det plejer alle at kunne. Derefter følger nogle dynamiske øvelser, hvorefter vi går over til at lave noget styrketræning eller nogle øvelser fra crossfit, alt efter hvad der står på programmet den dag. Vi får arbejdet hele kroppen igennem, og ikke kun løb,” lyder det fra Julie Mansfeldt, TrackFit træner i Trongårdens IF.

 

Fællesskabet i centrum

Uanset om du er en erfaren atlet eller nybegynder, kan TrackFit tilpasses til dit fitnessniveau og ambitioner. Det er en træning med stor fokus på fællesskabet, hvor meddeltagerne kan give dig et smil på læben, selv når træningen foregår i kulde, regn og frost.

”Jeg bliver glad i låget, simpelthen glad, når jeg kommer til træning. Jeg kan godt lide at møde mine kammerater heroppe, og jeg går endnu gladere hjem. Det er for alle, alle kan være med og der er plads til alle niveauer. Man kan gå, hvis man har skader, man kan løbe, hvis man er god, man kan sætte ekstra på, hvis man er rigtig god. Alle kan være med på samme tid, men man kan udføre det på alle niveauer, og det er det, der er fantastisk.
Fællesskabet betyder rigtig meget, at man bliver inspireret af andre, og man ikke træner alene. Det kan være rigtig svært at motivere sig selv til at træne alene. Her ved man, at når man møder op, så er der andre, og de venter på en, og de bliver glade for at se en, og så træner man sammen. Så det der med, at vi gør hinanden stærkere og bedre og har det sjovt. Det er glæden ved at gøre noget sammen, der er det helt ultimative,” fortæller Annette Bülow, deltager i TrackFit 30+ i Trongårdens IF.

 

Spændende variationer

TrackFit skiller sig ud som en unik træningsform på grund af den vedvarende variation i øvelserne, hvilket resulterer i, at ingen træninger er ens.

”Træningen trækker meget både på atletik og kredsløbstræning, så vi har altid en form for løb involveret og en form for styrketræning. Det kan være, at vi både bruger trappetrinene, til at lave step-ups, eller vi kan hente en kasse inde fra skuret og bruge den til at lave box jumps. Derudover har vi nogle gange taget fat i de hække, som man bruger i atletikken, hvor vi laver opvarmning og varmer op i hoftebøjninger,” fortæller Julie Mansfeldt.


”Det her er hele kroppen, du kommer igennem, frem for mange andre sportsgrene, hvor det kun er dele af kroppen. Her er det både arme og lår, kondition, styrke, koordination og balance, og træningen er meget varierende.
Jeg vil klart anbefale det til andre; jeg har været her fra starten, og jeg kommer hver eneste gang, fordi det er mega sjovt og hårdt, og vi har det rigtig godt på holdet.
Det bedste ved TrackFit er, at det foregår udenfor hele året rundt. Vi træner uanset om der er helligdage, om der er snestorm, så er vi her, og så kæmper vi os igennem programmet alligevel,” fortæller Karin Qvistgaard, deltager i TrackFit 30+ i Trongårdens IF.

 

Lyder TrackFit som noget for dig? Læs mere om hvor du kan melde dig til TrackFit. 

 

Seneste nyheder