Nyhed fra Dansk Atletik
Arthur W. Petersen stod for weekendens tredje mesterskabsrekord. (Marta Siljudóttir)

DM (2. dag): Arthur sender spyddet ud på 79.67

Spydkasteren Arthur W. Petersen stod for 2. dagens højdepunkt, da han fik ram på den 28 år gamle mesterskabsrekord. En præstation, som sammen med 17-årige Frederikke Voss Vestergaards sejr på 200 meter blev kåret som søndagens bedste.

Der var ikke lagt nogen 80-meter-streg ud på Hvidovre Stadion. Da Arthur W. Petersen (Sparta) i femte runde plantede spyddet godt ti meter over 70-meter-stregen, var spændingen derfor stor: Var det – efter mere end 30 års pause – omsider et 80-meter-kast af en dansker? 

Svaret var desværre nej, men med 79.67 – 23 cm fra PR - forbedrede Arthur W. Petersen (Sparta) mesterskabsrekorden fra 1996 (Thomas Jørgensen, 77.38) og sikrede sig dermed sin sjette titel på stribe. Med sejren og den flotte længde rykker den 24-årige kaster op på kvalifikationslisten til OL, men han vil stadig være afhængig af nogle afbud for at nå helt til Paris.

17-årigt sprinttalent forsvarer titlen
At den afsluttende pris for søndagens bedste præstation skulle gå til Arthur, gav næsten sig selv. Hos kvinderne faldt valget på Frederikke Voss Vestergaard (foto nedenfor). 

Bare 16 år gammel vandt det unge talent fra Aalborg AM i fjor 200 meteren ved DM på Skovdalen Stadion. I år var modstanden dog betydeligt stærkere; alligevel kunne hun med en fornem finish løbe først over målstregen. Med 24,11 skar hun tilmed 0,01 af årgangsrekorden (DUR18) fra 1998. PR var der også til sølvvinder Viktoria Bindslev (KIF), der med 24,26 henviste forhåndsfavoritten Mathilde U. Kramer (1900) til 3. pladsen i en finale, hvor halvdelen af feltet var under 18 år.To 5km-titler på syv dage
Mændenes imødesete 5000 meter-finale udviklede sig til en yderst taktisk affære. Først med fire omgange tilbage kom der fart over feltet, der indtil da havde ligget samlet. Helt uventet udgik den nybagte rekordholder Joel Ibler Lillesø (BAC) med knap to km igen. Herefter satte Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) en lang spurt ind, som guldvinderen fra 1500 meter, Christoffer Frost-Jensen (BAC), forgæves forsøgte at bide skeer med. 14:40,37 mod 14:40,80 lød de beskedne tider på, men en sidste km på 2:30 min. fortæller alt om en flot afslutning. 

Dermed vandt Axel Vang Christensen på bare syv dage to danske mesterskaber på 5 km, den første på landevej under DM-ugen i Herning.

”I år har det bare handlet om at løbe stærkt. Jeg måtte tænke anderledes i dag, og det krævede noget nyt. Jeg koncentrerede mig bare om min vejrtrækning og rytme. DM er et højdepunkt i sæsonen, så nu er planen at løbe en hurtig 5000 meter, måske et par på 1500 meter, og så lukker jeg sæsonen ned,” lød det efterfølgende i vinderinterviewet. 


Axel Vang Christensen bag Christoffer Frost-Jensen inden den lange spurt blev sat ind. 

Andre steder
- Gustav Lundholm Nielsen (Sparta) løb en overbevisende sejr hjem på 200 meter i PR 21,04 (+1,5) foran 21-årige Neloo Falck (KIF), der med 21,39 ligeledes satte en stor PR. Dermed blev Gustav den første til at vinde dobbelt på 200 og 400 meter siden Nick Ekelund-Arenander i Aarhus 2015. 
- En kombination med guld i både spydkast og højdespring er til gengæld aldrig set før. Det var ikke desto mindre, hvad syvkæmper Karla Schärfe (Sparta) præsterede, da hun søndag fulgte op på sejren i spydkast ved nu at vinde højdespring med 1.71 i en finale, hvor den suveræne rangliste-1'er, Katrine Fjerbæk Olsen (1900), måtte nøjes med 1.68 og bronze.  
- I kvindernes dyst på 5000 meter sørgede Annie Saugstrup (Sparta) for en mindre overraskelse, da hun på den sidste langside spurtbesejrede den forsvarende mester Nanna Bové (Sparta), der ellers havde ført hele vejen. Med 16:13,65 skar Saugstrup mere end 20 sekunder af sin PR.
- Nick R. Jensen (Vejle IF) vandt karrierens fjerde titel på 800 meter i overlegen stil. Med sine 33 år overgik han ikke kun Andreas Bube, der som 32-årig tog titlen for sidste gang, men blev den ældste vinder af mændenes 800 meter siden 1934. 
- Ét år ældre er diskoskaster Emil Mikkelsen (Odense Atletik), der tog sin 11. titel på 14 år. Regnvejr tidligt på dagen satte dog en dæmper på resultatniveauet, og det beskedne vinderkast målte 51.27.
- Også trespringer Janne Nielsen nåede op på 11. titler (på kun 12 år) med vinderspringet 13.17. Det var dog den første i Kolding KFUM’s klubtrøje. Hos mændene dukkede Dennis Mägi (AGF) op efter ét års stævnepause og fik karrierens anden DM-sejr med 14.15 – bare ni cm foran 18-årige Jonathan Sass Møller (Randers Freja).
- Martha Danneskjold Rasmussen (1900) fik på 400 meter hæk sikkert udbygget sin samling af titler til fem med vindertiden 59,17, mens 20-årige Sebastian Monneret (Sparta) hos mændene vandt sin første senior-titel i det, der var sæsonens første hækkeløb: 53,41. 
- De seneste 20 år har tre kastere fra Esbjerg AM tilsammen snuppet 13 titler i mændenes hammerkast. Søndag blev Nicco Hattesen med vinderkastet 63.45 den fjerde til at bringe guld hjem til den vestjyske klub. Han blev dog overraskende hårdt presset af Rasmus Jensen (BAK), der med 63.02 lagde over to meter til sin personlige rekord.
- I kvindernes kuglestød har der stået Hvidovre AM på sejren de seneste fem DM. Nu blev det til seks, da Annesofie Hartmann gentog sejren fra i fjor - endda med (ude-)PR 15.06. Klubbens masters-atlet, Maria Sløk, vandt bronze og tog dermed DM-medalje i kast for 24 år i træk. 
- På kvindernes 800 meter var rekordholder Annemarie Nissen (Sparta) som ventet i en klasse for sig. Med pace fra den tidligere mester, Mia Helene Mørck, sejrede Nissen (2:05,39) med en af de største marginer i DM-historien.     


Hele 16 løbere var med på mændenes direkte finale på 800 meter.

Alle foto: Marta Siljadóttir - se flere her

DM Atletik - Hvidovre d. 29.-30. juni 2024
Alle resultater

Seneste nyheder