Nyhed fra Dansk Atletik
(foto: Jörg Oegerli)

EM (2. dag): Drømmefinalen i hus efter sandt drama

Simon Hansen skrev lørdag aften i Rom dansk atletikhistorie ved at nå 100 meter-finalen – efter først at have været dømt ude.

En af de mest dramatiske aftener i dansk atletiks lange historie? Meget vel. Men det hele endte lykkeligt med en finaleplads til Simon Hansen, der her satte trumf på med personlig rekord 10,19 på en forrygende flot 7. plads.

Klichéen om at have været hele følelsesregistret igennem passede godt. Først måtte Simon Hansen vente i det varme sæde, hvilket på forhånd egentlig ikke var et muligt scenarie, eftersom han løb i det sidste heat. Det første heat skulle imidlertid vise sig at kræve en forsinket omstart. Dét heat blev således det sidste, og her trak hans tyske konkurrent, Robin Ganter, stolen væk under Simon ved at overgå hans tid 10,22 med 10,21.

På pinebænken efter semifinaleløbet. (Jörg Oegerlig)

Kort efter et grådkvalt interview med DR Sporten var det selvsamme tysker, som med et skadesafbud skulle give det danske sprinthåb finalepladsen tilbage. Her viste Aarhus 1900-atleten så, at han hørte til i det fine selskab – og omsider fik han løbet den tid under 10,20, som han vidste, han havde i sig, men som han ikke havde formået at hive frem i de to foregående løb.

Stor forløsning på den smukkeste scene, hvor stemingen ikke blev dårligere af, at Italien her vandt dobbelt.

Og måske slutter det ikke med den ene finale. Tirsdag middag er han nemlig på banen igen, når det danske hold på 4x100 meter skal forsøge at løbe sig i finalen.

Annemarie Nissen må trække sig
Til gengæld kommer 800 meter-løber Annemarie Nissen ikke på banen i Rom mandag. Sparta-løberen var ellers meldt klar efter en mindre skade, men efter en afsluttende test måtte hun i dialog med træner, holdlæge såvel som elitechefen trække sig.

"Kroppen er ikke på det niveau, som en absolut toppræstation vil kræve. Vi forventer dog, at hun er i konkurrence igen inden for en til to uger  i jagten på OL-kvalifikation," lyder det fra elitechef Mikkel Larsen.