Dansk trup ankommet til Ungdoms-OL – mandag går det løs
Der venter en stor oplevelse for de 12 danske deltagere ved EYOF i Slovenien, hvoraf fire skal i ilden på førstedagen af atletikkonkurrencerne.
Fire af dem prøvede det allerede ved sidste sommers EM-U18, men for de otte andre i truppen bliver der tale om en europæisk debut, når konkurrencerne ved Ungdoms-OL i slovenske Maribor begynder mandag. En forsmag venter allerede dagen før, når legene skydes i gang med en stort anlagt åbningsceremoni.
Truppen mødtes fredag i Idrættens Hus i Brøndby, hvor den stod på team building inden lørdagens flyafgang.
”Det gik rigtig godt, og nu har de lært hinanden bedre at kende. Alle er fit for fight – med undtagelse af Klara (Bjerregaard, red), der var så uheldig at vrikke om på foden forleden under træning. Hun har lidt svært ved at støtte på foden, men vi krydser fingre for, at hun når at blive klar,” fortæller holdleder Charlotte Beiter.
Som et OL
”Men de er selvfølgelig spændte alle sammen. Et EYOF er bare anderledes og større end et EM-U18. Det er mere OL-agtigt, og vi bor alle i samme lille OL-by med deltagere fra andre sportsgrene. Forhåbentlig bliver der også tid til at komme ud og heppe på nogle af de andre danske deltagere.”
Atletikfolkene fylder – lidt uvant – mest i det samlede danske hold, hvor der bl.a. er tennisspillere, judokæmpere, gymnaster og skateboardkørere med. Håndboldspillerne plejer at udgøre en stor del, men i år stiller Danmark ikke med nogen hold.
(Deca Text&Bild)
Topseedet
De største forhåbninger knytter sig til kvindernes diskoskast. Her er Anne Juul Jensen nr. 2 på årets europarangliste, men med fravær af den tyske nr. 1 er den bornholmske atlet nu topseedet. Celina Hagihara forbedrede for tre uger siden i Göteborg sin 100 meter-tid til 11,67, hvilket giver hende en seedning som nr. 6 og dermed - på papiret – en finaleplads, mens Joel Frederik von d’Ahe også ligger pænt placeret på 400 meter hæk. Så det handler om at gå ud og præstere på dagen, hvorfor legene også udgør en vigtig mulighed for at høste international erfaring med henblik på de kommende mesterskaber, som de unge talenter forhåbentlig kan se frem til.
”Vi håber på en medalje og par placeringer i top-8,” lyder det fra Charlotte Beiter.
To finalepladser er allerede sikre, idet der er direkte finale i pigernes diskoskast såvel som drengenes højdespring.
SENESTE NYT: Joel Frederik von d'Ahe skal bære den danske fane ved åbningsceremonien!
Det danske program ved European Youth Olympic Festival - Maribor (SLO) 24.-29. juli
Fakta om European Youth Olympics Festival (EYOF)
- Et europæisk ungdoms-OL for aldersklassen 14-18 år (for atletikkens vedkommende 16-17 år).
- Afvikles i Maribor, Slovenien d. 24-29. juli 2023 med 12 sportsgrene repræsenteret. Det er den 17. udgave af legene.
- Afholdt hvert andet år siden Bruxelles 1991 (med Esbjerg som vært i 1999). I 2025 er tjekkiske Brno vært for legene.
- I hver individuel atletikdisciplin må hvert land kun stille med én deltager.
Links
- EYOF – hjemmeside
- Tidsskema/resultater
- Dansk medaljehistorik
Seneste nyheder
-
Sæsonrevy #4: En svær sæson, men Ida nåede i mål
Hun fik opfyldt målet om at nå til OL, og undervejs forbedrede hun sin egen danske rekord, men så var en ujævn og svær sæson også forbi. Efter en vellykket operation i akillessenen krydser Ida Karstoft nu fingre for, at hun i 2025 igen kan løbe stærkt.
Læs mere -
Sæsonrevy #3: Uldbjerg øjner en stor sæson
Han slettede Mogens Guldbergs 33 år gamle 1500 meter-rekord og markerede sig stærkt ved VM-inde. Udendørssæsonen sluttede imidlertid, inden den var begyndt. Nu er Kristian Uldbjerg Hansen omsider klar til at fortsætte, hvor han slap, og går det som håbet, bliver 2025 et stort år.
Læs mere -
Søg Hjortens Legat 2025
Nu har sjællandske klubber igen mulighed for at søge Hjortens Legat. Ansøgningsfrist søndag den 19. januar 2025.
Læs mere -
Ændring til statistikføring af landevejstider på Statletik
Fra 1. januar 2025 går Statletik over til at registrere landevejsresultater baseret på nettotider. Dette gælder for personlige rekorder og andre resultater på profilerne samt ranglister. Danske rekorder i senior og U23-klassen vil fortsat blive noteret på bruttotid, mens masters fortsætter med at registrere deres rekorder på nettotid.
Læs mere