Foto: Lone Dybdal

Jyske klubber med flot pointhøst til 2. runde af CRAFT Løbe Cup

Efter lørdagens DM Cross og anden runde af CRAFT Løbe Cup, er flere jyske klubber for alvor stemplet ind i konkurrencen om at blive Danmark bedste løbeklub. Frem mod næste afdeling i Odense er alt stadigvæk åbent.

Solen skinnede da Hørhaven i Aarhus lagde græs til en klassik omgang cross, hvor der blev kæmpet på de mange bakker. Klubber fra hele landet var mødt talstærkt op, men det var især AGF Atletik, som kunne gå derfra med armene i vejret. Hele 99 point fik de samlet sammen, hvilket er nok til, at de presser sig ind top tre i den samlede stilling efter de første to runder af løbecuppen. Mange af pointene blev hentet hjem af seniorherrerne, hvor 4 af de 5 bedste var AGF-løbere.

Man kan læse mere om de individuelle præstationer i vores nyhed om DM.

En af de af de andre helt store pointslugere var Aarhus Fremad Atletik, som høstede 63 point. De fik dermed åbnet deres pointkonto med et brag, da de efter første runde af løbecuppen var noteret for 0 point. Det betyder også, at de banker på til top-5 kun ni point efter Viborg Atletik & Motionsforening på femtepladsen.

Aarhus Fremad Atletiks mange point kom hovedsageligt fra masterskategorierne, hvor de satte sig tungt på podierne med i alt fem top-3 placeringer. Det er et eksempel på at alle løbere i klubben, uanset alder, kan få stor betydning for den samlede stilling.

En anden klub som også havde stor succes i masters kategorierne var Blovstrød Løverne, som flot forsvarede deres samlede anden plads med hele 63 point. En mere end godkendt præstation taget i betragtning af den lange rejsetid. På trods af indsatsen kunne de dog ikke holde snor i Sparta Atletik & Løb, som fik hele 82 point og dermed udbygger forspringet i den samlede stilling.

Efter anden runde ser top-5 sådan her ud:

  1. Sparta Atletik & løb – 164 point
  2. Blovstrød Løverne – 145 point
  3. AGF Atletik – 138 point
  4. Odense Atletik – 117 point
  5. Viborg Atletik & Motionsforening – 72 point

Se hele den samlede stilling her.

Alt er åbent frem mod Afdeling 3 i Odense

D. 2. december, skal løbere fra hele landet igen snøre pigskoene til tomandsstafet i tusindsårsskoven i Odense og selvom Sparta har opbygget et lille forspring, er intent afgjort endnu.

AGF- og Aarhus Fremads flotte 2. runde viser, at man med et stærkt hold, kan melde sig ind i kampen om topplaceringerne. Odense Atletik skal også ud at vise sig frem på hjemmebanen og jagte deres tabte podieplads.

Man kan tilmelde sig og læse om tredje afdeling af CRAFT Løbe Cup her.

Seneste nyheder