Simon Hansen (nr. to fra højre) sprintede sig til PR, arenarekord, direkte VM krav og European Lead på 60 m. Foto: Lone Dybdal

Fantastisk stemning og vilde resultater til Aarhus Sprint'n'Jump

Der var fuld plade på både stemning og sportslige parametre, da Aarhus Sprint'n'Jump her til aften løb af stablen i hallen hos Aarhus Atletik- og Løbeakademi. Der blev sat arenarekord på 60 m for herrer, da lokale Simon Hansen sejrede i ny PR og klarede det direkte VM krav, mens finske Senni Salminen slog arenarekorden i trespring hos kvinderne.

Danmarks største indendørsstævne målt på topnavne og præmiepenge, Aarhus Sprint'n'Jump, åbnede for alvor indendørssæsonen på dansk grund, med et veltilrettelagt og godt gennemført program, og underholdning for alle pengene. Stævnet blev som håbet en stor atletikfest, hvor jubel over personlige rekorder og flotte præstationer, gav energi til vilde resultater.

I en sky af røg trådte atleterne frem fra call room og blev præsenteret én efter én, og med lys og lyd blev spændingen på konkurrencerne skruet helt op, så de omkring 300 publikummer i den fyldte hal, næsten kunne mærke adrenalinen pumpe helt ude på stolerækkerne.

Personlig rekord og VM krav

Den røde indendørsbane i Aarhus, er kendt for at være hurtig og sidste års nummer tre til aarhusstævnet, Simon Hansen, stillede tirsdag aften til start, sulten efter mere.

"Mere vil have mere, sådan er det. Jeg glæder mig til at vise over for mig selv, hvad jeg kan og at jeg kan lykkes med noget af det jeg har arbejdet på hen over vinteren. Det bliver spændende at se hvordan træningen går," lød det fra Simon Hansen inden han skulle i ilden i hallen.

Mere fik den 25-årige sprinter, da han i A-finalen på mændenes 60 meter, løb sig til en ny personlig rekord i tiden 6.58 sekunder. Det flotte resultat rakte også til en arenarekord for hallen hos Aarhus Atletik- og Løbeakademi, men var endnu vigtigere også under det direkte krav til VM indendørs, der foregår i Glasgow i starten af marts, og ny 'European Lead', altså hurtigste tid på 60 meteren i Europa i indeværende sæson.

"Det gik over alt forventning. Efter det indledende løb, turde jeg håbe på en sejr, men der var nok ikke mange der havde regnet med at det ville blive så godt. Det er et direkte VM-krav, så nu skal vi overveje sæsonen, men det er virkelig fedt," fortalte Simon Hansen begejstret, da han var faldet lidt ned oven på den ophidsende præstation, der fik stemningen i hallen til at koge.

Favoritsejr til Mette Graversgaard

En anden Aarhus 1900-atlet, der fik gang i publikum, var hjemmebanefavorit Mette Graversgaard, der tog sejren på kvindernes 60 meter hæk, i tiden 8.12 sekunder. I finalen klarede hele tre af de hurtige kvinder at sprinte sig til nye personlige rekorder. Brittiske Jessica Hunter, der blev nummer to efter Mette Graversgaard, løb PR i tiden 8.14 sekunder, mens nummer tre og fire, Milica Emini fra Serbien og Saara Keskitalo fra Finland løb personlige rekorder på henholdvis 8.17 og 8.23 sekunder på de 60 meter.

Arenarekord til Salminen

Finske Senni Salminen, der har sprunget 14.63 meter, tog en klar sejr i kvindernes trespring, da hun sprang 13.87 meter ved aftenens konkurrence. Det flotte resultat var også akkurat nok til en ny arenarekord i disciplinen, med en enkelt centimeter.

Nationale rekorder

For to atleter, blev satte deres resultat ved aftenens stævne også spor uden for Danmarks grænser, da de henholdsvis sprintede og sprang sig til en national rekord. Saeed Othman Zamzoun Al-Absi fra Qatar løb sig til en ny qatarsk rekord på 60 meter hæk for mænd, med tiden 7.79 sekunder, mens nordmakedonsk-danske Andreas Trajkovski sprang sig til en ny nordmakedonsk rekord i længdespring med et resultat på 7.67 meter.

Personlige rekorder på stribe

Ida Beiter Bomme, Sparta Atletik og Løb, sprang sig til ny personlig rekord, som nummer to i kvindernes længdespringskonkurrence med et resultat på 6.23 meter, mens Kasper Larsen, Aarhus 1900 Atletik og Løb, tangerede sin PR på 7.63 meter hos herrerne og blev nummer tre.

I herrernes 60 meter hæk finale, var der drøn på, og kun en enkelt af atleterne satte eller tangerede ikke sin personlige rekord på den helt korte distance. Max Hrelja sejrede i tiden 7.70 sekunder, der er en tangering af hans tidligere PR, mens alle andre end nummer to i finalen, tyske Manuel Mordi, løb hurtigere end nogensinde.

Nummer tre i konkurrencen, Saeed Othman Zamzoun Al-Absi fra Qatar satte PR i tiden 7.78 sekunder. Svenske James Gaudiello blev nummer fire med ny PR i tiden 8.17 sekunder, ligesom at hans landsmand Edvin Andersson satte PR og blev nummer seks med tiden 8.21 sekunder, mens danske Sofus Olivarius Vølund, Sparta Atletik og Løb, satte en kæmpe PR med tiden 8.19 sekunder, der rakte til en femteplads.

Også i kvindernes 60 meter A-finale løb flere af sprinterne sig til ny personlig rekord. Rosalina Santos fra Portugal tog sejren i ny PR på 7.29 sekunder, mens brittiske Lina Nielsen, der bor og træner i Aarhus, løb ny PR i tiden 7.39 sekunder og Anna Øbakke Lange, Sparta Atletik og Løb, satte PR i tiden 7.44 sekunder.

Karla Risum, Aarhus 1900 Atletik og Løb, klarede også at løbe sig til en ny PR i Frame Running, med tiden 12.08 sekunder på 60 meteren.

Se alle resultater via Roster Athletics her: Resultater Aarhus Sprint'n'Jump 2024

Se billeder fra Aarhus Sprint'n'Jump, taget af Lone Dybdal, her: Billeder Aarhus Sprint'n'Jump - Lone Dybdal